DE CE UNBREAKABLE ROMÂNIA?

Inițiativa UNbreakable România a început în 2020 când am organizat concursuri pentru elevi și studenți pasionați de securitate cibernetică. Au fost organizate două competiții în care am avut peste 500 de participanți din aproape 40 de județe ale României.

La UNbreakable România în 2021, numărul participanților a fost de aproximativ 1500 din aproape toate județele României. Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la edițiile din 2021, puteți accesa, acest infografic (sezonul de primăvară-vară), precum și acest infografic în limba română sau în limba engleză (sezonul de toamnă-iarnă).

La UNbreakable România în 2022, numărul participanților a fost de aproape 800. Pentru a consulta în detaliu rezultatele ediției din 2022, puteți accesa infograficul în limba română sau în limba engleză .

La UNbreakable România în 2023, numărul participanților a fost de peste 900. Pentru a consulta în detaliu rezultatele ediției din 2023, puteți accesa infograficul în limba română sau în limba engleză .

Ce este UNbreakable România?

Rezultate UNbreakable România

 • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la ediția 2023, puteți accesa infograficul în limba română sau cel în limba engleză.
 • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la ediția 2022, puteți accesa infograficul în limba română sau cel în limba engleză.
 • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la sezonul toamnă-iarnă din 2021, atât de la concursul individual cât și de la competiția pe echipe, puteți accesa acest infografic, în limba română sau în limba engleză.
 • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la primul sezon din 2021, puteți accesa acest infografic.
 • La concursurile pilot organizate în 2020 s-au înscris peste 500 de participanți, iar la sezoanele din 2021 au fost aproape 1500 de participanți (elevi și studenți); statisticile validează necesitatea unor astfel de activități practice recurente

Către UNbreakable România 2024

În acest an, UNbreakable România oferă șansa tuturor liceenilor și studenților să participe la concurs și să dezvolte abilități care să-i pregătească pentru un job în securitate cibernetică. Performanțele sunt măsurate pe tot parcursul etapelor de concurs care acoperă atât dezvoltarea de aptitudini tehnice, cât și dezvoltarea de soft skills. În acest sens, noul sezon are următoarele etape:

 • Etapa de pregătire și antrenament
  Oferă acces gratuit la o serie de resurse și ghiduri dezvoltate prin colaborare între mediul privat și cel academic, pentru dobândirea sau rafinarea cunoștințelor. Pune în legatură participanți cu mentori – experți sau alumni – pe tot parcursul programului de pregătire, prin webinarii și grupuri de discuție.
 • Concursul individual (online)
  Concursul individual este locul în care concurezi cu toți jucătorii înscriși la UNbreakable România 2024. Vei întâlni participanți din toată țara, elevi sau studenți la licee și universități de top. Performanța ta va fi recompensată cu premii și va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România. De asemenea, top 3 câștigători și top 3 câștigătoare ale concursului individual se vor califica direct în finala #RoCSC2024 (Romanian Cyber Security Challenge 2024).
 • Concursul pe echipe (online)
  Acum este momentul în care puteți concura împreună cu prietenii din școala sau universitatea voastră împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2024. Echipele pot avea maxim 3 membri, așa că aveți ocazia de a concura și împotriva altor echipe chiar din școala sau universitatea voastră. La final, performanța întregii echipe va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
 • Faza finală – concursul pe echipe (fizic)
  În acest an, pentru prima oară la UNbreakable, cele mai bune 15 echipe vor fi selecționate pentru etapa finală în format fizic, în funcție de clasamentul final de la concursul online pe echipe. Acest lucru reprezintă un pas important către diversificarea și îmbunătățirea experienței participanților, care vor putea acum experimenta spiritul competitiv într-un mod autentic.
 • Misiunea UNbreakable România…
  … este de a participa activ la scăderea decalajului forței de muncă în securitate cibernetică care a atins în Europa un prag de peste 347.000 în 2023. De asemenea, 67% dintre respondenți au raportat că organizația lor are un deficit de personal de securitatecibernetică necesar pentru a preveni și a soluționa problemele de securitate, iar 92% raportează că auun deficit important de competențe în organizația lor.

PENTRU COMPANII

Concursul UNbreakable reprezintă o oportunitate unică în România de a crea o comunitate și a ajunge în contact direct cu tineri pasionați de securitate cibernetică și ethical hacking. Rolul programului este de a încuraja elevii și studenții să aleagă domeniul securității cibernetice ca fiind o oportunitate de carieră.

Cum se poate implica o companie și ce beneficii are?

Vrei să participi la UNbreakable România
sezonul acesta?

Descoperă cu ce mentori și alumni poți discuta în etapa de pregătire

Descoperă clasamentul național #ROEduCyberSkills

Află mai multe detalii despre UNbreakable România 2024

Ai vreo neclaritate?

Verifică regulamentul și întrebările frecvente sau lasă-ne un mesaj!