DESPRE CONCURS

UNbreakable România este un concurs național organizat pentru liceeni și studenți din țară ce se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau doresc să-și îmbunătațească cunoștințele din domeniu. La UNbreakable România 2021, sezonul de primăvară - vară, participanții vor interacționa cu experți în securitate cibernetică iar la finalul perioadei de pregătire, concurenții își vor putea măsura performanțele din cadrul sezonului, pe parcursul competițiilor individuale și pe echipă.

Participarea la evenimentele locale, regionale sau naționale ale evenimentului este gratuită pentru elevi si studenti. Aceștia vor avea oportunitatea de a rezolva exerciții de programare, de apărare cibernetică, incidente și investigații informatice, de a identifica și remedia vulnerabilități din sisteme IT într-un mediu controlat și competitiv.

Participanții pot reprezenta orașul, județul, liceul sau universitatea de care aparțin iar la finalul fiecărui concurs, partenerii și sponsorii evenimentului vor premia pe cei mai buni.

Pe măsură ce decalajul de competențe în materie de securitate cibernetică continuă să crească atât în sectorul privat, cât și în cel public, competițiile de securitate cibernetică au fost recunoscute la nivel mondial că o metodă eficientă pentru găsirea de noi talente. Mai mult decât atât, aceste inițiative au fost create pentru a încuraja dezvoltarea competențelor necesare pentru a alege o carieră în securitate cibernetică.

Concursul individual Concursul pe echipe
La concursul individual, participanții înscriși vor primi acces la o serie de exerciții. Obiectivul este rezolvarea a cât mai multe exerciții în timpul alocat. La concursul pe echipe, participanții trebuie să formeze echipe cu alți colegi din unitatea de învățământ de care aparțin. O echipă poate avea maxim 3 membri iar aceștia trebuie să fie din aceeași unitate de învățământ. Cei care nu reușesc să se alăture unei echipe din școala/unitatea de învățământ vor fi adăugați automat într-o echipă din altă unitate de învățământ sau pot alege să participe individual dacă nu pot găsi alți membri. Obiectivul este rezolvarea a cât mai multe exerciții în timpul alocat.

CALENDAR ACTIVITĂȚI

01 MAR
 • Înregistrare concurs
 • Înregistrarea la sezonul curent este permisă tuturor liceenilor și studenților înscriși la o instituție de învățământ din România și au vârsta peste 16 ani. Înregistrarea este gratuită aici.
 • Începând cu 01/03/2021

01 APR
 • Etapa de pregătire
 • Sezonul UNbreakable România de primăvară - vară 2021 debutează cu etapa de antrenament și pregătire. Participanții vor avea la dispoziție resurse teoretice și practice ce le va permite familiarizarea cu formatul și metodologia concursului. Se vor organiza webinarii cu experți în securitate cibernetică sau alumni din comunitate pe diverse subiecte de interes. Citește mai multe aici.
 • Începând cu 01/04/2021

14 MAI
 • Concurs individual
 • Concursul individual este locul în care concurezi cu toți jucătorii înscriși la UNbreakable România, sezonul de primăvară - vară 2021. Te vei întâlni cu participanți din toată țara, elevi sau studenți la licee și universități de top. Performanța din jocul individual va fi recompensată cu premii și va fi folosită pentru stabilirea clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
 • 14/05/2021 - 16/05/2021

04 IUN
 • Concurs pe echipe
 • Jocul pe echipe este momentul în care concurezi împreună cu prieteni din școala sau universitatea ta împotriva tuturor celorlalte echipe din UNR 2021. Echipele pot avea maxim 3 membri așa că poți concura și împotriva altor echipe chiar din școala ta. Performanța din competiția pe echipe este utilizată pentru a calcula clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
 • 04/06/2021 - 06/06/2021

15 IUN
 • Raport individual de performanță
 • Clasamentul final va oferi o privire de ansamblu asupra performanței în securitate cibernetică la nivelul României. Vei putea vedea unde se află alți participanți din școală sau universitate, din județ sau la nivel național, în funcție de grupa de vârstă. La finalul sezonului se va distribui un raport individual de performanță ce conține detalii despre activitatea din sezonul curent, pe fiecare modul evaluat.
 • 15/06/2021

 

DESPRE RAPORTUL INDIVIDUAL DE PERFORMANȚĂ

Fiecare jucător ce a participat atât la concursul individual cât și la cel pe echipe, va primi la finalul sezonului un raport individual de performanță detaliat. Raportul individual de performanță este conceput astfel încât să:

 • informeze jucătorii despre punctele forte și punctele slabe
 • demonstreze abilitățile tehnice în diverse medii (de exemplu la facultate, la angajare samd)
 • arate unui angajator potențialul și abilitățile pe care un jucător de la UNbreakable România le are
 • prezinte detaliat, pe module rezultatele obținute de fiecare jucător
 • evidențieze statisticile din fiecare sezon, modul de calcul, evoluția s.a.

Parteneri