DESPRE CONCURS

UNbreakable România este un concurs național dedicat liceenilor și studenților care doresc să își construiască o carieră în securitate cibernetică sau să își perfecționeze cunoștințele din domeniu. La UNbreakable România 2021, sezonul de toamnă - iarnă, participanții vor interacționa cu experți în securitate cibernetică, iar la finalul perioadei de pregătire, concurenții își vor putea măsura performanțele în cadrul competiției individuale și a celei pe echipe.

Participarea la evenimentele locale, regionale sau naționale ale evenimentului este gratuită pentru elevi și studenți. Aceștia vor avea oportunitatea de a rezolva exerciții de programare, de apărare cibernetică, incidente și investigații informatice, de a identifica și remedia vulnerabilități din sisteme IT într-un mediu controlat și competitiv.

Participanții pot reprezenta orașul, județul, liceul sau universitatea de care aparțin, iar la finalul fiecărui concurs, partenerii și sponsorii evenimentului îi vor premia pe cei mai buni.

Pe măsură ce decalajul de competențe în materie de securitate cibernetică continuă să crească atât în sectorul privat, cât și în cel public, competițiile pe această temă au fost recunoscute la nivel mondial ca o metodă eficientă de a găsi noi talente. Mai mult decât atât, aceste inițiative au fost create pentru a încuraja dezvoltarea competențelor necesare pentru o carieră în securitate cibernetică.

Sezonul de toamnă - iarnă al UNbreakable România 2021 se va axa pe importanța cunoștințelor de securitate cibernetică în domenii vitale funcționării unei societăți, precum telecom, energie, banking, industria petrolieră sau chiar sistemul medical.

Concursul individual Concursul pe echipe
La concursul individual, participanții înscriși vor primi acces la o serie de exerciții. Obiectivul este rezolvarea a cât mai multe exerciții în timpul alocat. La concursul pe echipe, participanții trebuie să formeze echipe cu alți colegi din unitatea de învățământ de care aparțin. O echipă poate avea maxim 3 membri iar aceștia trebuie să fie din aceeași unitate de învățământ. Cei care nu reușesc să se alăture unei echipe din școala/unitatea de învățământ vor fi adăugați automat într-o echipă din altă unitate de învățământ sau pot alege să participe individual dacă nu pot găsi alți membri. Obiectivul este rezolvarea a cât mai multe exerciții în timpul alocat.

CALENDAR ACTIVITĂȚI

22 SEP
 • Înregistrare concurs
 • Înregistrarea la sezonul curent este permisă tuturor liceenilor și studenților înscriși la o instituție de învățământ din România și care au vârsta peste 16 ani. Înregistrarea este gratuită aici.
 • Începând cu 22/09/2021

28 OCT
 • Etapa de pregătire
 • Sezonul UNbreakable România de toamnă - iarnă 2021 debutează cu etapa de antrenament și pregătire. Participanții vor avea la dispoziție resurse teoretice și practice cu ajutorul cărora se vor familiariza cu formatul și metodologia concursului. Experți în securitate cibernetică sau alumni din comunitate vor organiza webinarii pe diverse subiecte de interes. Citește mai multe aici. aici.
 • Începând cu 28/10/2021

03 DEC
 • Concurs individual
 • Concursul individual este locul în care concurezi cu toți jucătorii înscriși la UNbreakable România, sezonul de toamnă - iarnă 2021. Vei întâlni participanți din toată țara, elevi sau studenți la licee și universități de top. Performanța ta va fi recompensată cu premii și va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
 • 03/12/2021 - 05/12/2021

10 DEC
 • Concurs pe echipe
 • Acum este momentul în care puteți concura împreună cu prietenii din școala sau universitatea voastră împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2021. Echipele pot avea maxim 3 membri, așa că aveți ocazia de a concura și împotriva altor echipe chiar din școala sau universitatea voastră. La final, performanța întregii echipe va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
 • 10/12/2021 - 12/12/2021

15 DEC
 • Raport individual de performanță
 • Clasamentul va oferi o privire de ansamblu asupra nivelului de performanță în securitate cibernetică la nivelul României. Vei putea vedea unde se află alți participanți din școală sau universitate, din județ sau la nivel național, în funcție de grupa de vârstă. La finalul sezonului vei primi un raport individual de performanță, cu detalii despre activitatea din sezonul curent, pe fiecare modul evaluat.
 • 15/12/2021

 

DESPRE RAPORTUL INDIVIDUAL DE PERFORMANȚĂ

Fiecare jucător care a participat atât la concursul individual, cât și la cel pe echipe, va primi la finalul sezonului un raport individual de performanță detaliat. Raportul este conceput astfel încât să:

 • informeze jucătorii despre punctele forte și punctele slabe;
 • demonstreze abilitățile tehnice în diverse medii (de exemplu: la facultate sau la angajare);
 • arate unui angajator potențialul și abilitățile pe care le are un jucător de la UNbreakable România;
 • prezinte detaliat, pe module, rezultatele obținute de fiecare jucător;
 • evidențieze statisticile din fiecare sezon, modul de calcul și evoluția.

Parteneri