DESPRE CONCURS

UNbreakable România este un concurs național dedicat liceenilor și studenților care doresc să își construiască o carieră în securitate cibernetică sau să își perfecționeze cunoștințele din domeniu. La UNbreakable România 2024, participanții vor interacționa cu experți în securitate cibernetică, iar la finalul perioadei de pregătire, concurenții își vor putea măsura performanțele în cadrul competiției individuale și a celei pe echipe (ambele online).

De asemenea, în cadrul UNbreakable România 2024 va fi organizată, în premieră, o a treia etapă de competiție, în format fizic. Acest lucru reprezintă o noutate față de celelalte ediții, unde toate etapele de competiție au fost organizate exclusiv online, și un pas important către diversificarea și îmbunătățirea experienței participanților, care vor putea acum experimenta spiritul competitiv într-un mod autentic.

Totodată, în paralel cu etapele competiționale online de la UNbreakable România care au loc la nivel național, va avea loc și o ediție internațională - UNbreakable International, unde este încurajată participarea atât în rândul elevilor și studenților din toată lumea, dar și a celor care și-au început deja cariera și vor să se dezvolte în domeniul securității cibernetice.

Participarea la evenimentele locale, regionale sau naționale ale evenimentului este gratuită pentru elevi și studenți. Aceștia vor avea oportunitatea de a rezolva exerciții de programare, de apărare cibernetică, incidente și investigații informatice, de a identifica și remedia vulnerabilități din sisteme IT într-un mediu controlat și competitiv.

Participanții pot reprezenta orașul, județul, liceul sau universitatea de care aparțin, iar la finalul fiecărui concurs, partenerii și sponsorii evenimentului îi vor premia pe cei mai buni.

Pe măsură ce decalajul de competențe în materie de securitate cibernetică continuă să crească atât în sectorul privat, cât și în cel public, competițiile pe această temă au fost recunoscute la nivel mondial ca o metodă eficientă de a găsi noi talente. Mai mult decât atât, aceste inițiative au fost create pentru a încuraja dezvoltarea competențelor necesare pentru o carieră în securitate cibernetică.

Concursul individual (online)

La concursul individual, participanții înscriși vor primi acces la o serie de exerciții. Obiectivul este rezolvarea a cât mai multe exerciții în timpul alocat.

Concursul pe echipe (online și fizic)

La concursul pe echipe online, participanții trebuie să formeze echipe cu alți colegi din unitatea de învățământ de care aparțin. O echipă poate avea maxim 3 membri iar aceștia trebuie să fie din aceeași unitate de învățământ. Cei care nu reușesc să se alăture unei echipe din școala/unitatea de învățământ vor fi adăugați automat într-o echipă din altă unitate de învățământ sau pot alege să participe individual dacă nu pot găsi alți membri. Obiectivul este rezolvarea a cât mai multe exerciții în timpul alocat.

Cele mai bune 15 echipe vor fi selecționate pentru etapa finală în format fizic, în funcție de clasamentul final de la concursul online pe echipe.

CALENDAR ACTIVITĂȚI

31 IANUARIE
Începând cu 31/01/2024
Înregistrare concurs

Înregistrarea la sezonul curent este permisă tuturor liceenilor și studenților înscriși la o instituție de învățământ din România și care au vârsta peste 16 ani. Înregistrarea este gratuită aici.

20 FEBRUARIE
Începând cu 20/02/2024
Etapa de pregătire

UNbreakable România 2024 debutează cu etapa de antrenament și pregătire. Participanții vor avea la dispoziție resurse teoretice și practice cu ajutorul cărora se vor familiariza cu formatul și metodologia concursului. Experți în securitate cibernetică sau alumni din comunitate vor organiza webinarii pe diverse subiecte de interes. Citește mai multe aici.

22 MARTIE
22/03/2024 - 24/03/2024
Concurs individual (online)

Concursul individual este locul în care concurezi cu toți jucătorii înscriși la UNbreakable România 2024. Vei întâlni participanți din toată țara, elevi sau studenți la licee și universități de top. Performanța ta va fi recompensată cu premii și va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România. De asemenea, top 3 câștigători și top 3 câștigătoare ale concursului individual se vor califica direct în finala #RoCSC2024 (Romanian Cyber Security Challenge 2024).

5 APRILIE
05/04/2024 - 07/04/2024
Concurs pe echipe (online)

Acum este momentul în care puteți concura împreună cu prietenii din școala sau universitatea voastră împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2024. Echipele pot avea maxim 3 membri, așa că aveți ocazia de a concura și împotriva altor echipe chiar din școala sau universitatea voastră. La final, performanța întregii echipe va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.

19 APRILIE
19/04/2024 - 21/04/2024
Finala: concurs pe echipe (fizic)

În cadrul UNbreakable România 2024 va fi organizată, în premieră, o a treia etapă de competiție, în format fizic. Cele mai bune 15 echipe vor fi selecționate pentru etapa finală în format fizic, în funcție de clasamentul final de la concursul online pe echipe.

30 APRILE
30/04/2024
Raport individual de performanță

Clasamentul va oferi o privire de ansamblu asupra nivelului de performanță în securitate cibernetică la nivelul României. Vei putea vedea unde se află alți participanți din școală sau universitate, din județ sau la nivel național, în funcție de grupa de vârstă. La finalul sezonului vei primi un raport individual de performanță, cu detalii despre activitatea din sezonul curent, pe fiecare modul evaluat.

DESPRE RAPORTUL INDIVIDUAL DE PERFORMANȚĂ

Fiecare jucător care a participat atât la concursul individual, cât și la cel pe echipe, va primi la finalul sezonului un raport individual de performanță detaliat. Raportul este conceput astfel încât să:

Vrei să participi la UNbreakable România
sezonul acesta?

Descoperă cu ce mentori și alumni poți discuta în etapa de pregătire

Pentru licee și universități: află detalii despre concurs

Pentru companii: descoperă oportunități de parteneriat

Ai vreo neclaritate?

Verifică regulamentul și întrebările frecvente sau lasă-ne un mesaj!