De ce UNbreakable România?

Inițiativa UNbreakable România a început în 2020 când am organizat concursuri pentru elevi și studenți pasionați de securitate cibernetică. Au fost organizate două competiții în care am avut peste 500 de participanți din aproape 40 de județe ale României.

La sezonul de primăvară - vară din acest an, numărul participanților a fost peste 850 din aproape toate județele României. Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la primul sezon din 2021, puteți accesa acest infografic.

Ce este UNbreakable România?

 • Concurs național pentru elevii și studenții care se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau care doresc să-și îmbunătățească abilitățile și cunoștințele din domeniu.
 • Concept dezvoltat și administrat de companiile ce au coordonat tehnic Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 la București

Rezultate UNbreakable România în 2020 și 2021

 • La concursurile pilot organizate în 2020 s-au înscris peste 500 de participanți, iar la sezonul primăvară-vară din acest an au fost peste 850 de participanți (elevi și studenți); statisticile validează necesitatea unor astfel de activități practice recurente
 • În 2020, au fost reprezentate 16 universități și 62 licee din 39 de județe. Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la primul sezon din 2021, puteți accesa acest infografic.

Către UNbreakable România, sezonul toamnă - iarnă 2021

În 2021, UNbreakable România oferă șansa tuturor liceenilor și studenților să participe la concurs și să dezvolte abilități care să-i pregătească pentru un job în securitate cibernetică. Performanțele sunt măsurate pe tot parcursul celor două sezoane și etapele de concurs acoperă atât dezvoltarea de aptitudini tehnice, cât și dezvoltarea de soft skills. În acest sens, noul sezon are următoarele etape:

 • Etapa de pregătire și antrenament
  Oferă acces gratuit la o serie de resurse și ghiduri dezvoltate prin colaborare între mediul privat și cel academic, pentru dobândirea sau rafinarea cunoștințelor. Pune în legatură participanți cu mentori - experți sau alumni - pe tot parcursul programului de pregătire, prin webinarii și grupuri de discuție.
 • Concursul individual
  Concursul individual este locul în care concurezi cu toți jucătorii înscriși la UNbreakable România, sezonul de toamnă - iarnă 2021. Vei întâlni participanți din toată țara, elevi sau studenți la licee și universități de top. Performanța ta va fi recompensată cu premii și va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
 • Concursul pe echipe
  Acum este momentul în care puteți concura împreună cu prietenii din școala sau universitatea voastră împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2021. Echipele pot avea maxim 3 membri, așa că aveți ocazia de a concura și împotriva altor echipe chiar din școala sau universitatea voastră. La final, performanța întregii echipe va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
 • Misiunea UNbreakable România
  Este de a participa activ la scăderea decalajului forței de muncă în securitate cibernetică care a atins în Europa un prag de aproximativ 168.000 în 2020. 56% dintre companii au declarat faptul că lipsa de personal specializat în securitate aduce cu sine riscuri extreme pentru organizații, acestea neputând face față amenințărilor.

 

Pentru Companii

Concursul UNbreakable reprezintă o oportunitate unică în România de a crea o comunitate și a ajunge în contact direct cu tineri pasionați de securitate cibernetică și ethical hacking. Rolul programului este de a încuraja elevii și studenții să aleagă domeniul securității cibernetice ca fiind o oportunitate de carieră.

Cum se poate implica o companie și ce beneficii are?

 • intrați în contact direct cu tinerele talente din domeniu
 • propuneți exerciții și subiecte pentru etapele concursului
 • propuneți un expert ca antrenor pentru concurs
 • posibilitatea de a contribui la adaptarea curriculei și exercițiilor din programa evenimentului pentru a se alinia cu nevoile companiei
 • expunerea și promovarea în comunitățile de social media, în presă și mass-media
 • oferiți sfaturi de carieră participanților
 • oferiți burse, internshipuri sau promovați poziții deschise în cadrul companiei
 • oferiți premii pentru participanți
 • organizați webinarii pentru jucătorii din sezon
 • veți avea acces direct și constant în pregătirea noilor generații de profesioniști în securitate cibernetică

Vreau să mă implic!

Parteneri