DE CE UNBREAKABLE ROMÂNIA?

Inițiativa UNbreakable România a început în 2020 când am organizat concursuri pentru elevi și studenți pasionați de securitate cibernetică. Au fost organizate în acel an două competiții la care au participat peste 500 de elevi și studenți din aproape 40 de județe ale României.

La UNbreakable România în 2021, numărul participanților a fost de aproape 1500 la cele două ediții. La UNbreakable România în 2022, numărul participanților a fost de aproape 800.

Pentru a consulta în detaliu rezultatele ediției din 2022, puteți accesa infograficul în limba română sau în limba engleză .

La UNbreakable România în 2023, numărul participanților a fost de peste 900. Pentru a consulta în detaliu rezultatele ediției din 2023, puteți accesa infograficul în limba română sau în limba engleză .

Ce este UNbreakable România?

Rezultate UNbreakable România

  • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la ediția 2023, puteți accesa infograficul în limba română sau cel în limba engleză.
  • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la ediția 2022, puteți accesa infograficul în limba română sau cel în limba engleză.
  • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la sezonul toamnă-iarnă din 2021, atât de la concursul individual cât și de la competiția pe echipe, puteți accesa acest infografic, în limba română sau în limba engleză.
  • Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la primul sezon din 2021, puteți accesa acest infografic.
  • La concursurile pilot organizate în 2020 s-au înscris peste 500 de participanți, iar la sezoanele din 2021 au fost aproape 1500 de participanți (elevi și studenți); statisticile validează necesitatea unor astfel de activități practice recurente

Către UNbreakable România 2024

În acest an, UNbreakable România oferă șansa tuturor liceenilor și studenților să participe la concurs și să dezvolte abilități care să-i pregătească pentru un job în securitate cibernetică. Performanțele sunt măsurate pe tot parcursul etapelor de concurs care acoperă atât dezvoltarea de aptitudini tehnice, cât și dezvoltarea de soft skills. În acest sens, noul sezon are următoarele etape:

  • Etapa de pregătire și antrenament
    Oferă acces gratuit la o serie de resurse și ghiduri dezvoltate prin colaborare între mediul privat și cel academic, pentru dobândirea sau rafinarea cunoștințelor. Pune în legatură participanți cu mentori – experți sau alumni – pe tot parcursul programului de pregătire, prin webinarii și grupuri de discuție.
  • Concursul individual (online)
    Concursul individual este locul în care concurezi cu toți jucătorii înscriși la UNbreakable România 2023. Vei întâlni participanți din toată țara, elevi sau studenți la licee și universități de top. Performanța ta va fi recompensată cu premii și va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România. De asemenea, top 3 câștigători și top 3 câștigătoare ale concursului individual se vor califica direct în finala #RoCSC2024 (Romanian Cyber Security Challenge 2024).
  • Concursul pe echipe (online)
    Acum este momentul în care puteți concura împreună cu prietenii din școala sau universitatea voastră împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2024. Echipele pot avea maxim 3 membri, așa că aveți ocazia de a concura și împotriva altor echipe chiar din școala sau universitatea voastră. La final, performanța întregii echipe va fi inclusă în clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.
  • Faza finală – concursul pe echipe (fizic)
    În acest an, pentru prima oară la UNbreakable, cele mai bune 15 echipe vor fi selecționate pentru etapa finală în format fizic, în funcție de clasamentul final de la concursul online pe echipe. Acest lucru reprezintă un pas important către diversificarea și îmbunătățirea experienței participanților, care vor putea acum experimenta spiritul competitiv într-un mod autentic.
  • Misiunea UNbreakable România…
    …este de a participa activ la scăderea decalajului forței de muncă în securitate cibernetică care a atins în Europa un prag de peste 347.000 în 2023. De asemenea, 67% dintre respondenți au raportat că organizația lor are un deficit de personal de securitatecibernetică necesar pentru a preveni și a soluționa problemele de securitate, iar 92% raportează că auun deficit important de competențe în organizația lor.

PENTRU MEDIUL ACADEMIC

UNbreakable România este conceput pentru a facilita participarea activă a mediului academic în fiecare sezon. Concursul pune la dispoziție resurse și instrumente precum: ghid de profesor/antrenor la UNR, posibilitatea de a comunica și colabora cu experți și alumni din domeniul securității cibernetice pentru a actualiza curricula conform standardelor internaționale din industrie. Scopul final este pregătirea studenților pentru competiție prin platforma educațională, CyberEDU.ro.

Tot ce este necesar pentru ca un liceu sau o universitate să participe la UNbreakable România sunt elevi sau studenți dornici și entuziaști, pasionați de securitate cibernetică, o conexiune la internet și un calculator cu performanțe obișnuite.

Care sunt principalele beneficii de participare pentru un liceu sau o universitate?

Cum se poate implica un liceu sau o universitate?

Cum pot fi susținuți studenții?

Ce resurse sunt disponibile pentru a-i pregăti pe studenți?

  • studenții înscriși în program vor primi un pachet de referințe și resurse pentru a se pregăti în etapa de antrenament
  • profesorii au la dispoziție un ghid ce răspunde la principalele întrebări despre cum funcționează concursul, dar și exemple de exerciții
  • organizează sesiuni de pregătire practică pe platforma CyberEDU; organizatorii UNbreakable pot pune la dispoziție funcționalități ce permit realizarea unor sesiuni de tip examen cu liceenii sau studenții
  • flyer-ul concursului pe care îl puteți distribui și altor persoane interesate
  • resurse video pentru webinariile susținute de experți și mentori la edițiile anterioare

Clasamentul pe județ, liceu sau universitate - #ROEduCyberSkills

Fiecare județ, liceu sau universitate reprezentată va avea o poziție în clasamentul #ROEduCyberSkills pentru fiecare etapă, urmărindu-se următoarele aspecte:

  • cel mai bine clasat jucător în etapa individuală
  • cea mai bine clasată echipă în etapa pe echipe
  • număr total de jucători înregistrați ce au obținut punctaj mai mare de 0 la etapa individuală
  • punctajul mediu pentru jucătorii ce au obținut punctaj mai mare de 0 la etapa individuală
    Un student poate contribui la #ROEduCyberSkills prin înregistrare și participare la etapa individuală, menționând instituția de învățământ de care aparține.

O echipă poate contribui la #ROEduCyberSkills prin participarea cu minim 1 jucător și maxim 3 jucători din aceeași instituție de învățământ. O echipă nu poate avea jucători din alte instituții de învățământ.

Vrei să participi la UNbreakable România
sezonul acesta?

Descoperă cu ce mentori și alumni poți discuta în etapa de pregătire

Descoperă clasamentul național #ROEduCyberSkills

Află mai multe detalii despre UNbreakable România 2024

Ai vreo neclaritate?

Verifică regulamentul și întrebările frecvente sau lasă-ne un mesaj!