UNbreakable România dă startul înscrierilor la ediția din 2024!

Dacă ești elev(ă) de liceu sau student(ă) iar securitatea cibernetică este un domeniu care te atrage și în care ai vrea să te dezvolți, avem numai vești bune pentru tine! 

În primele luni din 2024 se anunță o serie de inițiative și proiecte de educație în infosec – altfel spus, o grămadă de oportunități pentru tine să înveți mai multe despre securitate cibernetică, să îți testezi cunoștințele, dar să te și distrezi alături de colegi sau poate chiar noi prieteni care îți împărtășesc pasiunea pentru acest subiect.

Una din aceste inițiative este UNbreakable România

Motivați (și inspirați) de entuziasmul întregii comunități de tineri care s-a format în ultimii ani în jurul acestui program de securitate cibernetică dedicat liceenilor și studenților din țară, am decis să lansăm ediția din 2024 chiar mai devreme. 

Fără alte formalități: 

Ediția din acest an are loc în perioada 31 ianuarie – 30 aprilie 2024 și se desfășoară, ca de obicei, pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

Însă avem și o serie de surprize pentru participanți!

5 motive pentru care să te înscrii la UNbreakable România 2024

Poate că știi deja asta, dar la UNbreakable:

– vei înțelege ce presupune securitatea cibernetică și dacă este un domeniu care ți se potrivește;

– vei cunoaște specialiști din industrie;

– îți vei dezvolta cunoștințe tehnice;

– vei afla unde poți continua studiile în România, consultând lista tuturor cursurilor academice, a programelor de master sau de doctorat în securitate cibernetică;

– vei avea acces la resursele programului și în afara perioadei competiționale prin UNR 24/7/365.

Mai mult decât atât, pentru UNbreakable România 2024:

  1. Am extins arhiva educațională față de alte ediții la peste 200 de exerciții de securitate cibernetică rezolvate, pentru ca tu să te antrenezi cât mai eficient.
  2. Pregătim o serie de webinarii de tip LIVE DEMOs, în care mentorii – specialiști din industrie și foști participanți cu experiență – îți vor arăta cum se rezolvă anumite exerciții, cum se folosesc anumite instrumente de securitate cibernetică în munca de zi cu zi a unui expert, și multe altele.
  3. Oferim în continuare posibilitatea ca top 3 câștigători și top 3 câștigătoare ale concursului individual să se califice direct în finala #RoCSC2024 (Romanian Cyber Security Challenge 2024)!
  4. Pregătim, în premieră 🎇, și o FINALĂ, de tip competiție pe echipe în format fizic! 😱 Cele mai bune 15 echipe vor fi selecționate pentru această etapă, în funcție de clasamentul final de la concursul online pe echipe. Promitem o super experiență pentru tine și echipa ta: veți experimenta spiritul competitiv într-un mod autentic, vă veți cunoaște competitorii și, cine știe, poate vă veți și împrieteni 😄 
  5. Am pregătit premii de peste 8.000 de euro!

Sună bine?

Calendarul activităților de la #UNR2024

  1. Bootcamp (etapa de pregătire): 20 februarie – 21 martie (detalii, aici)
  2. Concursul individual (online) – 22-24 martie (detalii, aici)
  3. Competiția pe echipe (online) – 5-7 aprilie (detalii, aici)
  4. Faza finală – concurs pe echipe în format fizic – 19-21 aprilie (detalii, aici
  5. Raportul individual de performanță – începând cu 30 aprilie (detalii, aici)

Mai multe despre UNbreakable România

După ediția pilot din 2020 UNbreakable România a luat forma unui program anual, la care au participat aproximativ 4.000 de tineri, în total, din zeci de universități și sute de licee din România. Rezultatele detaliate ale celei mai recente ediții pot fi accesate aici. Sau le poți viziona mai jos:

Mai mult, poți vedea ce au spus și foști participanți în program, aici sau aici.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în colaborare cu Orange România. În acest an se bucură de sprijinul Pentest-Tools.com.