Este oficial: UNbreakable România este „cel mai antrenant concurs, ever!”

UNbreakable Romania 2022

Nu, nu este o recenzie marca The New York Times, dar este infinit mai valoroasă de atât.

În urmă cu doar câteva săptămâni evaluam performanțele tinerilor participanți la #UNbreakableRomania2022, în etapa de pregătire, la concursul individual și la competiția pe echipe. Rezultatele obținute de liceenii și studenții care s-a înscris în program ne-au depășit așteptările și ne motivează să ne uităm cu încredere spre viitorul industriei de securitate cibernetică în România dar și în regiune.

Acum a venit rândul participanților să evalueze experiența UNbreakable România:

  1. Este ea necesară?
  2. Înveți ceva nou?
  3. Merită să încerci?
  4. Ai ce povesti cu prietenii tăi?
  5. Te-ai mai întoarce pentru o nouă ediție?

Gânduri de la #UNR2022

Tinerii ne-au transmis câteva rânduri care ne-au răspuns la această serie de întrebări pe care ni le punem cu fiecare ediție a programului. Și de această dată, reacția lor ne determină  să ne uităm cu încredere spre viitorul UNbreakable România:

Mă numesc M.A. și sunt student în anul I la informatică. Când am început anul nu aveam nici măcar noțiunile introductive ale securității cibernetice, dar etapa de pregătire a concursului UNbreakable a fost un salt uriaș făcut de către mine în această direcție. Am aflat ce înseamnă securitate cibernetică și, mai mult, am aflat cât de importantă este și cum o putem aplica pentru a ne securiza aplicațiile. Pe scurt, a fost o importantă perioadă de dezvoltare pentru mine și sunt sigur că a așa a fost și pentru colegii mei.

Securitatea cibernetică este viitorul. M-am înscris la UNbreakable pentru a pătrunde în această lume și pentru a vedea dincolo de ceea ce majoritatea văd când navighează pe diferite pagini de net sau când deschid anumite fișiere. Securitatea cibernetică e ca un tablou abstract, trebuie să vezi în profunzime pentru a înțelege imaginea de ansamblu. 

UNbreakable este o inițiativa super. Am aflat câteva lucruri noi în urma webinariilor, iar problemele de pe CyberEDU te ajută să-ți dezvolți noi skill-uri. UNbreakable este o super experiență!

UNbreakable e pe departe cel mai reușit concurs de securitate cibernetică din România.

Mereu mi-am dorit să învăț despre securitatea cibernetică, iar UNbreakable a fost prima mea oportunitate să fac acest lucru. Din păcate am fost destul de ocupat cu facultatea și nu am putut participa la toate webinariile, dar voi aprofunda vara asta toate subiectele dezbătute de voi. Cu siguranță voi participa și la următorul bootcamp, a fost o experiență plăcută. Sper doar să am mai mult timp liber pentru asta.

Datorită platformei CyberEDU m-am putut pregăti pentru a lucra într-un mediu real. Pentru mine este absolut extraordinar faptul că există un proiect atât de util, în special unul românesc.

E o experiență unică. În mare parte am rămas dezamăgită de concursurile din România, dar apoi am avut parte de UNbreakable și mi se pare la alt nivel. Atracția mea față de securitate cibernetică a crescut mai mult de când particip la această competiție.

Consider că acest concurs CTF reprezintă o introducere bună în domeniul securității cibernetice pentru oricine. Orice nivel de cunoștințe vei avea, sigur vei căpăta experiență după un sezon de UNbreakable. Perioada de pregătire este foarte bună pentru începători, dar și pentru avansați. Începătorii pot să consulte materialele puse la dispoziție (care sunt foarte bune). Cei avansați pot să participe la webinarii interesante ce conțin subiecte despre care poate nu au avut ocazia să discute până în acel moment. Un exemplu bun este ce oportunități de joburi există în acest domeniu.

Cu siguranță nu va fi ultima dată când voi participa la UNbreakable.

Orice altă completare din partea noastră este de prisos.

Vă mulțumim!

Și vă așteptăm la viitoarea ediție UNbreakable Romania!

#UNbreakableRomania2023Loading….