Programul UNbreakable România 2023 a ajuns la final. Ne îndreptăm cu pași repezi către #UNR2024

UNbreakable România 2023

Ediția 2023 a programului național de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți – UNbreakable România – s-a încheiat. 

O binemeritată vacanță îi așteaptă pe toți tinerii care au participat la etapa de pregătire, la concursul individual și la competiția pe echipe de la UNbreakable România 2023. A fost o perioadă trăită la intensitate maximă și plină de emoții, în urma căreia am descoperit care sunt cei mai buni jucători – și nu numai.

Mai mult decât un concurs

În 2021, UNbreakable România s-a transformat dintr-un concurs pentru tinerii pasionați de securitate cibernetică într-un program complex de învățare pentru a oferi o perspectivă diferită și a veni cu o experiență mult mai valoroasă pentru dezvoltarea eficientă a cunoștințelor și abilităților în acest domeniu.

Ne-am dorit ca tânăra generație să aibă acces la un mediu în care să-și poată descoperi și/sau aprofunda pasiunea pentru securitate cibernetică. Am căutat să conturăm un proiect în care elevii și studenții să privească dincolo de premii sau de locurile I, II sau III. Ne-am propus ca UNbreakable România să devină un program pentru care motivația de participare este condiționată în primul rând de oportunitățile de învățare și propria dezvoltare profesională, și mai apoi de ocuparea unui loc de top în clasament.

Bineînțeles, aceste performanțe vor fi mereu recunoscute și răsplătite la UNbreakable. 

În egală măsură, îi felicităm pe toți cei care s-au implicat activ în acest program. 

Cu ajutorul tuturor participanților de la UNbreakable România 2023 am descoperit că industria de securitate cibernetică din țară se poate baza pe viitori specialiști dedicați, cu o pasiune nemărginită și cu un potențial incredibil. 

UNbreakable România 2023, prin ochii participanților

Tot participanții de la #UNR2023 sunt cei care ne motivează să continuăm acest program și să revenim cu un #UNR2024 și mai valoros: 

Mă bucur că am participat la UNbreakable, este prima ediție la care particip. Deși nu mi-am atins obiectivul (de a termina printre primele 15 locuri), mi-am evaluat cunoștințele, știu cam unde mă situez și ce trebuie să îmbunătățesc și să mai învăț. Cu siguranță voi participa și la edițiile viitoare UNbreakable România! 

Un concurs extraordinar de distractiv, dar greu! Cu siguranță voi participa și la anul.

Challenge-urile au fost foarte bine gândite și făcute, am avut mult de învățat și cu siguranță o să mai particip.

UNbreakable – From 0 to almost hero 🙂

UNbreakable este o oportunitate de învățare gândită cu suflet și mulțumesc organizatorilor pentru experiența de dezvoltare.

(EN) For me, a cybersecurity Master Student, UNbreakable represented a strong and very advantageous resource for my knowledge about the field. At my fourth participation in the contest I enjoyed every bootcamp and phase and for sure after I graduate I will still participate at least for fun. Personally I see CTFs participation a good and vital launch-pad for someone who wants to go into cybersecurity and for sure CyberEDU and UNbreakable are initiatives that are good and they keep getting better and better with each season (from having webinars to exercises and soon training).

(RO) Pentru mine, un masterand în securitate cibernetică, UNbreakable a reprezentat o resursă puternică și foarte avantajoasă pentru cunoștințele mele în domeniu. La cea de-a patra participare a mea la concurs m-am bucurat de fiecare bootcamp și fază și cu siguranță că și după ce voi absolvi voi continua să particip, cel puțin for fun. Personal, consider că participarea la CTF-uri reprezintă o rampă de lansare bună și vitală pentru cineva care dorește să intre în domeniul securității cibernetice și, cu siguranță, CyberEDU și UNbreakable sunt inițiative bune și continuă să devină din ce în ce mai bune cu fiecare sezon (de la webinarii, la exerciții și, în curând, traininguri).

Este singura inițiativa pe care am văzut-o până acum să aducă o contribuție atât de mare la spațiul de cybersecurity și în cadrul tinerilor din România. Great job! 

Chiar dacă la început nu eram foarte priceput în cybersec, am avut șansa să învăț de la mentori și să leg prietenii cu alți oameni pasionați de domeniul acesta.

Cea mai frumoasă comunitate de cybersecurity din România! 

Am învățat foarte multe într-un timp foarte scurt, mi se pare o inițiativă grozavă! 

UNbreakable mi-a dat oportunitatea să învăț mai multe lucruri legate de domeniul cybersecurity, ajutându-mă să îmi formez o bază stabilă a cunoștințelor necesare pentru a evolua în domeniu.

UNbreakable este un eveniment care îți arată că securitatea cibernetica poate fi abordată de oricine, putând fi învățată într-un mod interactiv și fascinant, ba chiar și extrem de competitiv prin CTF-uri și lab-uri.

UNbreakable m-a ajutat să îmi găsesc o nouă pasiune.

UNbreakable este o inițiativă foarte bună, recomand oricărei persoane interesate de domeniul cybersecurity indiferent de nivelul de experiență. Am învățat foarte multe lucruri în perioada de bootcamp, datorită resurselor și demo-urilor live, iar celelalte webinarii au fost de actualitate și foarte fun.

Pot spune că sunt plăcut impresionat de aceasta oportunitate de a învăța lucrurile care mă pasionează într-un mod atât oarecum didactic, cât și competitiv, cu un „append” de fun, oportunitate în care pot întâlni oameni faini cu care am dobândit și am oferit cunoștințe. Recomand!

UNbreakable România 2023, prin ochii organizatorilor

Până la ediția din 2024 a UNbreakable România, puteți viziona un scurt rezumat al programului din acest an mai jos.

Sau puteți consulta infograficul oficial pentru a vedea rezultatele complete ale acestei ediții.

#UNbreakableRomania2024IsLoading….

Mulțumim!

Programul UNbreakable România este organizat de către Bit Sentinel în colaborare cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU. În acest an s-a bucurat de sprijinul Cegeka România, Winsider Seminars & Solutions și Zitec.