Home

Etapa de pregătire pentru UNbreakable România a început oficial pe 1 aprilie 2021

Competiția națională UNbreakable România a deschis oficial Etapa de Pregătire – Bootcamp pe data de 1 aprilie. Cu această ocazie, a fost organizat un webinar de aproximativ două ore în care s-a făcut o scurtă retrospectivă cu UNbreakable România și planul pentru viitor accentuând atât importanța cât și nevoia de astfel de inițiative la nivel național.

Ne-a făcut o deosebită plăcere să-l avem alături de noi pe Dan Cîmpean, director general CERT România în deschiderea UNbreakable România care a vorbit despre contextul securității cibernetice care devine din ce în ce mai complex tehnic și operațional pentru toți actorii implicați. Mai mult decât atât, Dan a evidențiat importanța domeniului securității cibernetice punând accentul pe nevoia la nivel european de specialiști în această industrie.

„Este impresionat numărul de participanți înscriși la UNbreakable România, mă bucur să văd un grup solid, entuziast și cu un potențial fantastic. Specialiștii români de securitate cibernetică sunt foarte bine văzuți atât local cât și la nivel european. Principalele caracteristici cu care s-au evidențiat au fost legate de capabilităti tehnice foarte bune și spiritul de lucru în echipă foarte dezvoltat.”

Dan Cîmpean, Director General CERT România

Pentru cei peste 600 de participanți înscriși a avut numai cuvinte de apreciere și încurajare spunând că “mediul competitiv stimulează și evidențiază capabilitățile la nivel individual cât și de echipă.” Fie că vorbim de capabilități tehnice sau de tip soft skills, este important de menționat faptul că domeniul cyber nu mai este de mult un domeniu strict tehnic. Avem nevoie de un mix de abilități, avem nevoie atât de lideri cât și de specialiști pe diverse arii de activitate care să susțină competențele tehnice.

Ioan Constantin, Cyber Security Expert Orange România și mentor la UNbreakable România a adus în discuție conceptul de securitate cibernetică de azi versus din trecut.

Mulți din specialiștii în securitate cibernetică de astăzi am fost autodidacți. Procesul de educație formală nu a avut neapărat resurse disponibile pentru învățare cu 10-15 ani în urmă. O competiție ca UNbreakable o să vă pună la dispoziție resurse și o să vă faciliteze accesul la metode și unelte pe care le puteți folosi pentru a rezolva exercițiile propuse în concurs.

Indiferent de nivelul la care sunteți acum, informațiile și uneltele pe care le veți descoperi în cadrul UNbreakable România ar trebui să vă ajute să vă dați seama în ce măsură vă atrage domeniul securității cibernetice. Dacă în urma parcurgerii resurselor teoretice și practice veți începe să aveți întrebări din categoria , înseamnă că sunteți pe un drum de învățare și direcția este cu siguranță cea bună.”

a menționat Ioan în webinarul de kick-off pentru etapa de pregătire UNbreakable România.

Securitatea cibernetică, asemeni tehnologiei este în continuă schimbare și o carieră în acest domeniu atât de atractiv necesită pe lângă studiile de specialitate și multă practică și studiu individual. Etapa de pregătire a UNbreakable România are exact această misiune, de a facilita colaborarea și comunicarea între participanți și prin intermediul CyberEDU să ofere mediul controlat de practică pentru viitorii specialiști în securitate cibernetică.

Grațiela Măgdălinoiu, Președinte Isaca Romania Chapter a întărit această idee:

La ce se uită companiile și organizațiile care caută să angajeze specialiști în domeniul cyber? Experiență practică și credențiale (asta înseamnă că nu doar studiile de specialitate contează, ci și training-urile practice și certificările). Este vizibil faptul că nu ne mai regăsim în modele clasice în care poți învăța tot ceea ce este de învățat înainte de a începe o carieră în securitate cibernetică. Nevoia de învățare și dezvoltare devine necesar a fi continuă. Volumul de informații este imens și câteodată poate fi copleșitor să alegi sau să prioritizezi din atât de multe variante, însă oportunități precum participarea la UNbreakable România vă vor facilita accesul la resurse ce vă pot susține deciziile de viitor.

Este important de menționat faptul că UNbreakable România este o punte spre o viitoare carieră în securitate cibernetică. Cu toate acestea, sunt și alte oportunități care pot fi valorificate în cadrul programul așa cum a menționat și Monica Obogeanu, Startup Programs Manager Orange România în cadrul webinarului din 1 Aprilie:

Puteți să deveniți experți în securitate foarte valoroși sau să alegeți să vă creați echipe multidisciplinare care să dezvolte produse proprii, pe care mai apoi le puteți transforma în companii. Mă bucur să aduc în discuție zona de antreprenoriat – să construiești într-un produs acele activități pe care le consideri utile și să le automatizezi astfel încât să funcționeze și să scaleze. Zona de startupuri în securitate cibernetică este în continuă creștere în România, la Orange Fab ne-am bucurat să colaborăm cu 4 companii până în acest moment și fiecare dintre ele s-au evidențiat atât pe piața locală cât și internațional.

În încheierea webinarului, Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel a făcut o prezentare generală a ce urmează să se întâmple în materie de activități la UNbreakable România urmată de o sesiune amplă de întrebări și răspunsuri cu cei aproape 300 de participanți la webinar.

Cu siguranță începutul UNbreakable România a fost mult așteptat și ne bucurăm să vedem interesul tinerei generații pentru o carieră în securitate cibernetică. În doar 5 zile de la kick-off avem aproape 200 de participanți care au rezolvat cel puțin un exercițiu și mulți alții care pun întrebări și oferă ajutor pe canalul oficial de discord.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools, Cegeka, Kaspersky Romania și DefCamp cu sprijinul partenerilor instituționali: Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Informatică – CERT-RO, Centrul Național Cyberint, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică si Informatică, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritima din Constanta, Universitatea din Petrosani, Universitatea Babeș-Bolyai și Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR. 

Principalii parteneri media sunt ISACA Romania Chapter, ANIS, ClujIT, Codette, Best Romania, IQool, Security Espresso și Edupedu.

Agenda de prezentari pentru Kick-off Bootcamp UNbreakable Romania este live!

UNbreakable România – concursul național adresat elevilor de liceu și studenților devine anul acesta un program de educare în securitate cibernetică. Inițiativa este menită să descopere noi talente și să pregătească viitorii experți în domeniu, atât pentru piața locală, cât și pentru cea de nivel internațional.

În doar o luna de la deschiderea oficială a inscrierilor, UNbreakable România a reușit sa atraga peste 500 de tineri pasionați de securitate cibernetică din toata tara. Fie ca vorbim de elevi de liceu sau studenti, ne bucuram sa vedem ca sunt direct interesati sa inteleaga ce inseamna securitate cibernetica si mai mult ce trebuie sa invete pentru a urma o cariera in acest domeniu atat de mediatizat in ultima perioada. 

Astfel, pe 1 Aprilie 2021 va debuta etapa de pregatire cu o sesiune speciala care ii va avea ca invitati pe Dan Cimpean, General Director, CERT-RO și pe Gratiela Magdalinoiu, Președinte, ISACA Romania Chapter, alături de Ioan Constantin, Cyber Security Expert Orange Romania si Monica Obogeanu, Startup Programs Manager Orange Romania, Andrei Avadanei, CEO Bit Sentinel si Florina Dumitrache, Project Manager CyberEDU.

Programul pentru webinarii din cadrul etapei de pregătire UNbreakable România se va transmite pe email către participanții înscriși la eveniment. 

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

Vreau sa particip si eu!

Conform studiului „Cybersecurity Workforce Study”, derulat în 2020 de ISC, la nivel global este estimată o nevoie de aproximativ 3,12 milioane de specialiști în securitate cibernetică, în timp ce în Europa această nevoie este de aproape 168.000 de specialisti. În acest context, UNbreakable România a fost creat pentru a încuraja dezvoltarea competențelor necesare pentru un viitor specialist în securitate cibernetică. 

Programul aduce laolaltă elevi și studenți și îi pregătește să devină experții de mâine.

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools, Cegeka, Kaspersky Romania și DefCamp cu sprijinul partenerilor instituționali: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică si Informatică, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritima din Constanta, Universitatea din Petrosani, Universitatea Babeș-Bolyai si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR. 

Principalii parteneri media sunt ISACA Romania Chapter, ANIS, ClujIT, Codette, Best Romania, IQool, Security Espresso si Edupedu.

5 motive să participi la UNbreakable România

UNbreakable România este un concurs național organizat pentru liceeni și studenți din țară ce se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau doresc să-și îmbunătațească cunoștințele din domeniu. La concursurile pilot organizate în 2020 au participat peste 500 de elevi și studenți din România reprezentând 16 universități și 62 licee din 39 de județe, ce validează necesitatea unor astfel de activități practice recurente.

Dacă încă mai ai nevoie de un motiv să participi la inițiativa UNbreakable România, alege din cele de mai jos:

#1: Cariera ta se dezvoltă și se concretizează pe măsură ce participi la competiții de securitate cibernetică și ai în vedere obținerea unor rezultate care te evidențiază ca un viitor expert în securitate

#2: Câștigă mai multă încredere în tine pentru că faci parte dintr-o comunitate puternică de unde ai în permanență lucruri de învățat.

#3: Descoperi idei noi care îți deschid oportunități la care nici nu te gândeai altfel.

#4: Vei avansa și vei cunoaște tendințe și trenduri de securitate cibernetică în timp ce te concentrezi asupra acțiunilor care dau cele mai mari rezultate.

#5: Atunci când nu știi de unde să începi sau te blochezi poți cere ajutorul mentorilor care te pot învăța bune practici.

Înregistrarea la concurs este gratuită și se face aici.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools, Cegeka și DefCamp alături de partenerii instituționali care au încurajat participarea la eveniment și anume: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică si Informatică, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritima din Constanta si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR. Mai mult, s-au alăturat evenimentului si ISACA Romania Chapter, ANIS si ClujIT in calitate de parteneri media.

UNbreakable România anunță calendarul pentru sezonul de primăvară – vară 2021 al concursului național de securitate cibernetică

Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, anunță noul UNbreakable România. Concursul național adresat elevilor de liceu și studenților devine anul acesta un program de educare în securitate cibernetică și anunță calendarul de activități pentru sezonul primăvară – vară 2021. Inițiativa este menită să descopere noi talente și să pregătească viitorii experți în domeniu, atât pentru piața locală, cât și pentru cea de nivel internațional. 

Competiția începe anul acesta în luna aprilie, cu etapa de antrenament, urmată de concursul individual programat pentru perioada 14 – 16 mai și de competiția pe echipe ce se va derula între 4 și 6 iunie. 

UNbreakable România este organizat de Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.ro. Înregistrarea pentru sezonul curent este permisă tuturor liceenilor și studenților înscriși la o instituție de învățământ din România și au vârsta de peste 16 ani. Înregistrarea este gratuită și se face pe site-ul oficial. Mai mult, Orange România va promova UNbreakable România în ecosistemul universităților partenere, unde este activ de peste 20 de ani prin Orange Educational Program. 

Înscrierile sunt deschise începând cu 1 martie, iar programul de pregătire pentru concurs va facilita accesul gratuit la resurse teoretice și practice, laboratoare, webinarii și experți din industrie. Prima etapa va debuta pe 1 aprilie și va permite participanților înscriși să fie în contact direct cu mentorii UNbreakable România, sa obțină răspunsuri și clarificări la întrebările pe care le au și să învețe direct de la experți.

„Ultimul an a marcat, la nivel global și local, o accelerare fără precedent a fenomenului de digitalizare. O vedem atât la nivel individual prin work from home și dezvoltarea comerțului online, cât și la nivel corporate prin nevoia de securizare a datelor companiei în noi scenarii de comunicare, muncă și colaborare. Ce ne propunem noi prin UNbreakable România e să ne implicăm activ în dezvoltarea de programe și activități practice pentru noua generatie de hackeri etici și ne face o deosebită plăcere să identificăm și să promovăm talentele locale care pot susține companiile în a face față atacurilor cibernetice atât de frecvente și sofisticate. Toți participanții vor avea ocazia să experimenteze, să învețe și să pună în aplicare mecanismele esențiale ale securității informației. Securitatea cibernetică e ca un joc de șah, iar noi ne dorim ca toți cei care participă la concurs să devină specialiștii de mâine care fac o mutare decisivă pe tabla combaterii amenințărilor informatice”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

Pe măsură ce decalajul de competențe în materie de securitate cibernetică continuă să crească atât în sectorul privat, cât și în cel public, competițiile din acest domeniu au fost recunoscute la nivel mondial ca o metodă eficientă pentru găsirea de noi talente. Conform studiului „Cybersecurity Workforce Study”, derulat în 2020 de ISC, la nivel global este estimată o nevoie de aproximativ 3,12 milioane de specialiști în securitate cibernetică, în timp ce în Europa această nevoie este de aproape 168.000 de specialisti. În acest context, UNbreakable România a fost creat pentru a încuraja dezvoltarea competențelor necesare pentru un viitor specialist în securitate cibernetică. Programul aduce laolaltă elevi și studenți și îi pregătește să devină experții de mâine.

Noutăți pentru UNbreakable România sezonul primavara-vara 2021

Conceptul UNbreakable România din acest an este mai complex și oferă oportunitatea tuturor tinerilor să participe, având și o perioadă de pregătire în care se pot familiariza cu tipul de concurs, vor avea acces la mentori și la resurse teoretice și practice. Totodată, fiecare student sau elev care a participat atât la concursul individual, cât și la cel pe echipe va primi la finalul sezonului un raport individual de performanță detaliat.

Raportul individual de performanță este conceput astfel încât să informeze jucătorii despre punctele forte și punctele slabe la care trebuie să mai lucreze. Aceștia vor putea să demonstreze abilitățile tehnice în diverse medii (de exemplu la facultate, la angajare etc.), să arate unui angajator potențialul și abilitățile pe care le-a dobândit în urma participării la UNbreakable România. Mai mult decât atât, raportul va prezenta detaliat, pe module, rezultatele obținute de fiecare jucător și va evidenția statisticile din fiecare sezon, modul de calcul, evoluția. 

Concursul individual este primul moment din UNbreakable România unde liceenii și studenții își pot folosi abilitățile tehnice ca să rezolve exercițiile puse la dispoziție de organizatori. Este o oportunitate pentru a se evidenția talentele din diverse arii ale securității cibernetice și a demonstra performanțele individuale. 

În cazul jocului pe echipe, acesta este momentul în care participanții vor concura împreună cu prieteni din școala sau universitatea lor împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2021. Echipele pot avea maximum trei membri, așa că pot concura și împotriva altor echipe chiar din aceeași școală.

Performanța din competiția individuală și pe echipe este utilizată pentru a calcula clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România. Clasamentul final va oferi o privire de ansamblu asupra performanței în securitate cibernetică la nivelul României. La finalul sezonului se va distribui un raport individual de performanță ce conține detalii despre activitatea din sezonul curent, pe fiecare modul evaluat. 

Subiectele care vor fi atinse în timpul concursului UNbreakable România

Pe parcursul sezonului primăvară-vară UNbreakable România, vor fi atinse mai multe subiecte, în funcție de etapa în care participanții se află. Vor fi subiecte introductive, precum concepte fundamentale de securitate cibernetică, tehnologii pentru asigurarea securității cibernetice, tehnologii pentru identificarea vulnerabilităților și chiar se va discuta despre posibilitatea dezvoltării unui business sau startup în securitate cibernetică. 

Mai mult, vor fi pe listă și subiectele specializate care vor face referire la criptografie și algoritmi de criptare, encodare sau hashing, securitatea și exploatarea vulnerabilităților în aplicații web, aplicații mobile sau de desktop, vulnerabilități și securizare a infrastructurilor Telco, Cloud și IoT, la enumerarea și exploatarea serviciilor și sistemelor sau analiza jurnale electronice (logs) și multe altele. 

Despre UNbreakable România

UNbreakable România este un concurs național organizat pentru liceeni și studenți din țară ce se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau doresc să-și îmbunătațească cunoștințele din domeniu. 

La concursurile pilot organizate în 2020 s-au înscris peste 500 de participanți (elevi și studenți) reprezentand 16 universități și 62 licee din 39 de județe, ce validează necesitatea unor astfel de activități practice recurente.

Ești pregătit/ă pentru UNbreakable Romania #2?

Știm că s-au schimbat atât de multe lucruri anul acesta, dar un lucru rămâne același, dorința și voința noastră pentru a crea experiențe memorabile pentru voi – comunitatea de viitori specialiști în securitate cibernetică din România!

De aceea, suntem bucuroși să anunțăm că a doua ediție a UNbreakable România este programată în perioada 15-16 decembrie.

Toți liceeni și studenții din România sunt invitați să se înscrie la competiție și să dea tot ce le stă în putință pentru a rezolva exercițiile puse la dispoziție pentru a câștiga o poziție fruntașă în topul final.

Înregistrează-te acum!

De ce acest tip de concurs numit „Capture the Flag (CTF)” este o oportunitate atât de bună de dezvoltare și învățare în securitatea cibernetică?

 • Aflați despre vulnerabilități din sisteme informatice descoperindu-le în exercițiile practice
 • Dezvoltați abilitățile practice în timp ce dobândiți o înțelegere mai profundă a tuturor lucrurilor din infosec, pas cu pas.
 • Testați-vă și îmbogățiți-vă în mod constant cunoștințele de securitate cibernetică.
 • Folosește-ți abilitățile tehnice într-un mediu care îți permite să faci asta.
 • Întâlnește și discută cu persoane care împărtășesc aceeași pasiune ca tine, câștigă prieteni în timp ce rezolvi puzzle-uri, câștigă recunoaștere și premii 

Acestea fiind spuse, ești pregătit pentru o nouă provocare? Înregistrează-te acum și fii primul care ajunge la linia de sosire cu toate soluțiile.

Participă!

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU.ro.

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools și DefCamp alături de partenerii instituționali care au încurajat participarea la eveniment și anume: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR.

UNbreakable România – Află ce Universități sunt în topul competiției de securitate cibernetică

Prima ediție a competiției naționale de securitate cibernetică UNbreakable România desfășurată în perioada 16-18 octombrie 2020 pe platforma online CyberEDU.ro a luat sfârșit. Au fost 48 de ore intense pentru cei 380 de participanți înscriși (elevi de liceu și studenți) care au avut de rezolvat 13 probleme de securitate informatică din domenii precum: forensics, reverse engineering/exploatare, securitate web, criptografie, steganografie. 

Pe parcursul competiției, exercițiile au fost rezolvate de 410 ori și participantii au generat peste 1900 de încercări nereușite de a rezolva scenariile propuse.

La acest eveniment s-au înscris 16 universități din 8 județe iar studenții din fiecare universitate au rezolvat cel puțin o problemă din toate cele propuse de organizatori. 

Cele mai bune rezultate la categoria “Individual la Universitate din România” au fost obținute de:

PozițieNume/nicknamePunctajJudețUniversitate
1adragos3400GORJUNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI
2trupples3400CLUJUNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ-NAPOCA
3Heappie2950BRAȘOVUNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI DIN CLUJ-NAPOCA
4pandorak2950BUCUREȘTIUNIVERSITATEA POLITEHNICĂ DIN BUCUREȘTI
5Mihail Feraru2950VRANCEAUNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI
6FeDEX2580TIMIȘUNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA
7Livian2580MARAMUREȘUNIVERSITATEA POLITEHNICĂ TIMIȘOARA

Topul universităților după totalul punctelor este:

 • Locul 1: Universitatea Politehnică din București – 12770 de puncte (66 studenți înscriși) 
 • Locul 2: Universitatea din București – 7130 de puncte (5 studenți înscriși) 
 • Locul 3: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – 5380 puncte (20 studenți înscriși). 

Locurile 4 și 5 sunt ocupate de Academia Tehnică Militară și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Topul universităților în ceea ce privește manifestarea interesului de a participa la eveniment este după cum urmează:

 • Locul 1: Universitatea Politehnică din București s-a înscris cu 66 studenți 
 • Locul 2: Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași s-a înscris cu 38 studenți 
 • Locul 3: Universitatea Tehnică din Cluj Napoca s-a înscris cu 20 studenți reușind să aibă un student pe locul 2 în clasamentul final

Clasamentul final este disponibil aici.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și s-a desfășurat pe platforma tehnică educațională CyberEDU.  

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools și DefCamp alături de partenerii instituționali care au încurajat participarea la eveniment și anume: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR.    

UNbreakable România – Topul liceelor în clasamentul competiției de securitate cibernetică

Prima ediție a competiției naționale de securitate cibernetică UNbreakable România desfășurată în perioada 16-18 octombrie 2020 pe platforma online CyberEDU.ro a luat sfârșit. Au fost 48 de ore intense pentru cei 380 de participanți înscriși (elevi de liceu și studenți) care au avut de rezolvat 13 probleme de securitate informatică din domenii precum: forensics, reverse engineering/exploatare, securitate web, criptografie, steganografie. 

Pe parcursul competiției, exercițiile au fost rezolvate de 410 ori și participantii au generat peste 1900 de încercări nereușite de a rezolva scenariile propuse.

La acest eveniment s-au înscris 54 licee din 39 de județe și aproape jumătate dintre aceste licee au rezolvat cel puțin o problema din cele propuse de organizatori. 

Cele mai bune rezultate la categoria “Individual la Liceu din România” au fost obținute de:

PozițieNume/nicknamePunctajJudețLiceu
1yakuhito3400BUCUREȘTICOLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI VITEAZUL”
2Alexa Cosmin2080BOTOSANICOLEGIUL NAȚIONAL „A. T. LAURIAN” BOTOȘANI
3Furnicarul1900NEAMȚCOLEGIUL NAȚIONAL „ROMAN-VODĂ” ROMAN
4Cristi940ILFOVLICEUL TEORETIC „ION BARBU”
5Jonathan570DOLJCOLEGIUL NAȚIONAL „CAROL I” CRAIOVA

Topul liceelor după totalul punctelor este:

 • Locul 1: Colegiul Mihai Viteazul din București – 3400 de puncte (2 elevi înscriși) 
 • Locul 2: Colegiul Național A.T Laurian Botoșani – 2080 de puncte (2 elevi înscriși) 
 • Locul 3: Colegiul Național Roman-Vodă din Roman – 1900 puncte (1 elev înscris). 

Locurile 4 și 5 sunt ocupate de Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare și Liceul Ion Barbu din București

Topul liceelor în ceea ce privește participarea la eveniment este după cum urmează:

 • Locul 1: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București s-a înscris cu 16 elevi reușind să se situeze în top 10 
 • Locul 2: Colegiul Național BP Hașdeu Buzău s-a înscris cu 13 elevi 
 • Locul 3: Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare s-a înscris cu 10 elevi clasându-se pe locul 4 la finalul competiției

Clasamentul final este disponibil aici.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și s-a desfășurat pe platforma tehnică educațională CyberEDU.  

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools și DefCamp alături de partenerii instituționali care au încurajat participarea la eveniment și anume: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR.    

UNbreakable România – concurs național de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți

Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, anunță UNbreakable România, concurs național de securitate informatică de tip „Capture de flag” pentru liceenii și studenții din România. Acesta va avea loc în perioada 16-18 octombrie 2020 și are ca scop educarea noii generații de hackeri etici și ghidarea acestora către o carieră de succes în securitate cibernetică. Bit Sentinel este coordonator tehnic al evenimentului.

„La nivel global este o lipsă acută de experți în securitate cibernetică, care se adâncește pe zi ce trece. În acest context, în Luna Europeană a Securității Cibernetice, ne propunem să aducem în România un eveniment competiție prin UNbreakable România și, astfel, să oferim tinerei generații spațiul unde să poată testa și aprofunda cunoștințele acumulate în scoală în acest domeniu.

Vizăm viitori specialiști în securitate cibernetică, de aceea am gândit această competiție ca pe o oportunitate oferită tinerilor pasionați, pentru că astfel vor putea experimenta și înțelege cum funcționează o infrastructură și, mai ales, cum să găsească vulnerabilități pentru a identifica mai apoi metode de protecție în fața atacatorilor cibernetici”, a explicat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

Tinerii înscriși în competiție vor avea posibilitatea de a rezolva exerciții de algoritmică, de apărare cibernetică, de răspuns la incidente și investigații informatice, de identificare și remediere a vulnerabilităților din sisteme IT într-un mediu controlat.

Participarea la competiția UNbreakable România este individuală, iar înscrierea concurenților este gratuită, direct pe site-ul competiției, accesând acest link.

„Ne dorim ca această inițiativă să vină în sprijinul mediului academic dar, mai ales, să fie o olimpiadă pentru elevi și studenți. Se vor face clasamente pentru liceele și universitățile înscrise, pe lângă cele de județ. În acest mod, vom încuraja performanța pentru tânăra generație, mai ales că România este o țară cu foarte mult potențial în ceea ce privește domeniul IT și, în mod particular, securitatea cibernetică. Dezvoltarea tehnologică și digitalizarea accelerată din 2020 aduc vectori noi de atac cibernetic pentru care trebuie construite în mod constant protecții. Din acest motiv, este necesară implicarea activă în formarea noilor generații de specialiști în securitate cibernetică”, a completat Andrei.

Concursul va premia primii trei cei mai buni participanți care vor înregistra cele mai bune punctaje în urma competiției. Premiile constau în gadgeturi în valoare totală de 750 de euro.

Inițiativa UNbreakable România își propune să organizeze aceste concursuri naționale periodic, pentru a motiva și a încuraja tot mai mulți tineri să se specializeze în acest domeniu de activitate. Competiția se va desfășura în primă fază la nivel național, urmând să fie organizate și evenimente locale sau regionale. În urma tuturor evenimentelor se vor face clasamente pe licee, universități și județ.

“Prin UNbreakable susținem agregarea comunităților locale și regionale de securitate, pornind din mediul educațional și mizând pe faptul că spiritul competițional va crește din ce în ce mai mult nivelul competențelor celor implicați. Avem încredere că acest model va susține în viitorul apropiat nivelul de profesioniști și va genera noi produse de securitate, pornite de tinerii români, cu impact global” a declarat Cristian Pațachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager la Orange România.

UNbreakable România este organizat de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura  pe platforma tehnică educațională CyberEDU.  Înregistrările pentru concurs și alte informații referitoare la competiție sunt disponibile pe website-ul oficial: https://unbreakable.ro/

Ne bucurăm să anunțăm prima ediția a UNbreakable România

Marcăm luna securității cibernetice – octombrie prin organizarea unui concurs de tip CTF pentru tineri elevi și studenți din România. Scopul este de a le oferi oportunitatea tinerei generații de specialiști să înțeleagă cum funcționează o infrastructură și mai ales cum să găsească vulnerabilități pentru a identifica mai apoi metode de protecție în fața atacatorilor cibernetici. 

Așa că, blochează datele în calendar și înregistrează-te la concurs!

 • 16-18 Octombrie 2020
 • Live pe CyberEDU.ro, pentru inregistrari aici
 • premii in valoare de 750 euro

Concursul este organizat cu ajutorul Bit Sentinel și Orange România și susținut de DefCamp și CyberEDU.ro.

Rămâneți aproape pentru mai multe vești!

Echipa UNbreakable