9 motive pentru care să participi la UNbreakable România 2022!

UNbreakable România a început în 2020 sub forma unui concurs de tip Capture the Flag (CTF) dedicat tinerilor de liceu și studentilor din România. 

Decalajul de competențe în materie de securitate cibernetică a devenit din ce în ce mai evident, atât în sectorul privat, cât și în cel public. Securitatea cibernetică este din ce în ce mai bine înțeleasă ca o oportunitate de carieră pentru tânăra generație. Însă forța de muncă în domeniu la nivel mondial mai trebuie să crească cu 65% pentru a veni în mod eficient în întâmpinarea tuturor acestor provocări. 

Este nevoie în continuare de eforturi susținute pentru a încuraja tinerii să se specializeze în acest domeniu de activitate. Pentru ca noile generații de hackeri etici să poată combate atacurile cibernetice atât de frecvente și sofisticate, este nevoie de un mediu propice dezvoltării, testării și aprofundării cunoștințelor specifice necesare.

UNbreakable România 2021

Astfel că, din 2021, UNbreakable se transformă într-un program mult mai complex, de educare a liceenilor și studenților pasionați de securitate cibernetică. Pe lângă două etape de concurs – individual și pe echipe – participanții au acum acces și la o etapă de pregătire, ce oferă o serie de webinarii, resurse teoretice, exerciții practice pe platforma CyberEDU și mentori, experți și alumni din industrie, gata în orice moment să răspundă la întrebări.

UNbreakable România se dovedește a fi o inițiativă de succes: din cei peste 850 de liceeni și studenți participanți la ediția de primăvară – vară, 30% s-au reîntors pentru sezonul de toamnă – iarnă 2021. Alături de ei au concurat și nou-veniți care au obținut rezultate remarcabile.

UNbreakable România, sezonul primăvară-vară și sezonul toamnă-iarnă – o privire comparativă

Spre UNbreakable România 2022
Spre UNbreakable România 2022
Spre UNbreakable România 2022

Spre UNbreakable România 2022 – 9 motive pentru care să participi la ediția viitoare

În cadrul webinarului care a dat startul oficial al sezonului de toamnă-iarnă UNbreakable România, dl. Anton Rog, Șeful Centrului Național CyberInt aprecia că „mai ales în domeniul securității cibernetice resursa umană este cea mai importantă”. Cu fiecare ediție, UNbreakable își propune să ajungă cât mai repede la această resursă și să o pună în valoare, pentru ca fiecare participant să devină un expert valoros în securitate cibernetică.

De aceea, UNbreakable nu se oprește aici și ne uităm cu interes spre UNbreakable România 2022. Chiar și răspunsul din partea elevilor și studenților participanți a fost încurajator:

  1. Pentru cei care doresc să își depășească limitele de fiecare dată, recomand să petreacă un weekend în competiția UNbreakable”.
  2. Recomand tuturor elevilor să participe la UNbreakable, deoarece este mai mult fun decât stres.
  3. UNbreakable România a fost o experiență ce m-a asigurat de faptul că îmi doresc o carieră în securitate cibernetică.
  4. Foarte tare! Dacă vreți să vă finisați abilitățile, recomand cu cea mai mare bucurie CyberEDU.ro!
  5. UNbreakable este o șansă bună de a vedea cum arată industria de securitate cibernetică din România, dar și de a te distra rezolvând probleme CTF și de a cunoaște persoane cu aceeași pasiune ca și tine.
  6. Mi se pare că UNbreakable este o experiență de neuitat. Etapa de bootcamp a fost alcătuită din provocări interesante la care, în cazul în care rămâneai blocat, puteai să verifici write up-uri făcute de către mentori. Webinariile sunt perfecte pentru persoanele care au găsit recent o pasiune pentru securitate cibernetică.
  7. Mi-a plăcut foarte mult concursul. M-a ajutat să îmi găsesc pasiunea și să aflu care este nivelul meu. Toți adminii au fost foarte prietenoși și te ajută când ai nevoie de ceva.
  8. Un început bun pentru un începător, o provocare pentru cei avansați.
  9. A fost un concurs foarte plăcut, cu webinarii interesante, atât pentru începători cât și pentru persoanele mai avansate, iar adminii par niște persoane foarte răbdătoare și sunt de admirat pentru efortul depus în desfășurarea competiției.

UNbreakable România se va întoarce anul viitor!