UNbreakable România – Topul liceelor în clasamentul competiției de securitate cibernetică

Prima ediție a competiției naționale de securitate cibernetică UNbreakable România desfășurată în perioada 16-18 octombrie 2020 pe platforma online CyberEDU.ro a luat sfârșit. Au fost 48 de ore intense pentru cei 380 de participanți înscriși (elevi de liceu și studenți) care au avut de rezolvat 13 probleme de securitate informatică din domenii precum: forensics, reverse engineering/exploatare, securitate web, criptografie, steganografie. 

Pe parcursul competiției, exercițiile au fost rezolvate de 410 ori și participantii au generat peste 1900 de încercări nereușite de a rezolva scenariile propuse.

La acest eveniment s-au înscris 54 licee din 39 de județe și aproape jumătate dintre aceste licee au rezolvat cel puțin o problema din cele propuse de organizatori. 

Cele mai bune rezultate la categoria “Individual la Liceu din România” au fost obținute de:

PozițieNume/nicknamePunctajJudețLiceu
1yakuhito3400BUCUREȘTICOLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI VITEAZUL”
2Alexa Cosmin2080BOTOSANICOLEGIUL NAȚIONAL „A. T. LAURIAN” BOTOȘANI
3Furnicarul1900NEAMȚCOLEGIUL NAȚIONAL „ROMAN-VODĂ” ROMAN
4Cristi940ILFOVLICEUL TEORETIC „ION BARBU”
5Jonathan570DOLJCOLEGIUL NAȚIONAL „CAROL I” CRAIOVA

Topul liceelor după totalul punctelor este:

  • Locul 1: Colegiul Mihai Viteazul din București – 3400 de puncte (2 elevi înscriși) 
  • Locul 2: Colegiul Național A.T Laurian Botoșani – 2080 de puncte (2 elevi înscriși) 
  • Locul 3: Colegiul Național Roman-Vodă din Roman – 1900 puncte (1 elev înscris). 

Locurile 4 și 5 sunt ocupate de Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare și Liceul Ion Barbu din București

Topul liceelor în ceea ce privește participarea la eveniment este după cum urmează:

  • Locul 1: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București s-a înscris cu 16 elevi reușind să se situeze în top 10 
  • Locul 2: Colegiul Național BP Hașdeu Buzău s-a înscris cu 13 elevi 
  • Locul 3: Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare s-a înscris cu 10 elevi clasându-se pe locul 4 la finalul competiției

Clasamentul final este disponibil aici.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și s-a desfășurat pe platforma tehnică educațională CyberEDU.  

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools și DefCamp alături de partenerii instituționali care au încurajat participarea la eveniment și anume: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR.