În curând începe etapa de pregătire pentru concursurile UNbreakable România 2022!

Aproape 600 de tineri s-au înscris la UNbreakable România 2022!

Este al treilea an consecutiv în care UNbreakable România își propune să aducă mai aproape securitatea cibernetică de tânăra generație de studenți și elevi din România. A început ca un simplu concurs în 2020 și acum, în 2022, a devenit un program complex și intens care construiește o bază solidă pentru viitoare cariere în securitate cibernetică.

UNbreakable România a dat startul înscrierilor la ediția din acest an la 1 martie.

Aproape 600 de tineri din toată țara au răspuns provocării și s-au înregistrat în program.

Aceștia sunt așteptați să participe la deschiderea oficială a etapei de pregătire, care va avea loc online pe 5 aprilie, începând cu ora 16.00

Etapa de pregătire UNbreakable România 2022

Etapa de pregătire – deschiderea oficială

Participanții vor avea ocazia să cunoască și să interacționeze cu nume reprezentative din domeniul securității cibernetice, atât din mediul public cât și din mediul privat, care vor împărtăși experiența lor și vor oferi sfaturi valoroase de carieră. 

La sesiune specială de kick-off îi vom avea alături de noi pe:

  • Dan Cîmpean, Director în cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică,
  • Anton Rog, Șeful Centrului Național Cyberint,
  • Sorin Ioan Stănică, Comisar-şef de poliţie în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română,
  • Lt. col. ing. Sorin Manole, Șeful Agenției de Apărare Cibernetică în cadrul Comandamentului Apărării Cibernetice,
  • Cristian Pațachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager Orange România,
  • Alexandru Andone, Director European Delivery Center Infrastructure Cegeka România,
  • Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel,
  • Florina Dumitrache, CEO CyberEDU.
Etapa de pregătire UNbreakable România 2022

#UNR22Bootcamp – o lună plină de cursuri online și exerciții dedicate exclusiv studiului securității cibernetice

Etapa de pregătire se va desfășura în perioada aprilie – mai 2022.

Platforma tehnică educațională CyberEDU găzduiește deja peste 100 de exerciții și laboratoare practice care îi vor ajuta pe elevii și studenții înscriși să înțeleagă metodologia concursului și cerințele de rezolvare. Scopul este să își dezvolte capabilitățile practice și să aibă la dispoziție un poligon de practică unde se pot antrena 24/7 cu laboratoare inspirate din viața reală.

În completarea lor vin resursele teoretice puse la dispoziție și cele aproape 20 de webinarii programate până la începerea concursurilor din luna mai. Acestea vor acoperi o varietate de teme și subiecte: tehnici de tip OSINT, concepte fundamentale de guvernanță, managementul riscului și complianță, managementul parolelor și tehnici de spargere a parolelor și multe altele.

Nu în ultimul rând, peste 20 de mentori – experți din industrie din mediul de business, de stat sau academic, precum și alumni ai programului – sunt pregătiți să ghideze participanții pe tot parcursul etapei de pregătire. Fie că este vorba de rezolvarea exercițiilor, de explicarea unor termeni sau pur și simplu de un sfat din experiența personală de lucru în securitate cibernetică, participanții vor putea contacta oricând mentorii pe canalul dedicat de Discord.

Înscrierile la UNbreakable România 2022 continuă!

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în colaborare cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU. În acest an se bucură de sprijinul Cegeka România, EY România și Zitec.

Liceenii și studenții interesați se mai pot înscrie, gratuit, pe site-ul oficial UNbreakable România.