Competitia pe echipe UNbreakable Romania – sezonul primavara – vara 2021 a desemnat câștigătorii

UNbreakable România – competiția națională de securitate cibernetica pentru liceeni și studenți din România a desemnat castigatorii pentru concursul individual. Pentru 48 de ore, peste 850 de participanți înscriși în concurs au încercat să-și demonstreze abilitățile tehnice de securitate cibernetică în cadrul competiției UNbreakable România.   

După o etapă intensiva de bootcamp de aproape o luna si jumatate urmată de o competitie individuala, participanții au avut oportunitatea sa formeze echipe și să concureze mai departe în competiția pe echipe UNbreakable România.  

Astfel ne face placere sa anuntam castigatorii din cele doua categorii:

Categoria universitate
Locul 1: pwnibucUNIVERSITATEA DIN BUCURESTI
Locul 2: RopTilDropUNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
Locul 3: UnbrickableUNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
Categoria liceu
Locul 1: R3MAN3Echipa mixta jud. ARGES
Locul 2: la o cilealaCOLEGIUL NATIONAL „PETRU RARES” PIATRA-NEAMT
Locul 3: RechiniiCOLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE LAZAR”

9 lucruri despre ce s-a intamplat în cadrul Concursului pe echipe UNbreakable Romania – sezonul primavara-vara

  1. Primul raspuns corect a fost trimis dupa doar 3 minute si 47 secunde după startul concursului
  2. După o oră de la start exercițiile au fost rezolvate de 22 de ori de 21 de echipe, fiind trimise 327 de încercări
  3. Trei exerciții au fost la egalitate cu 28 de rezolvari, acestea facand parte din categoriile securitate web, exploatarea binarelor și investigații de logs 
  4. În 12h de concurs exercițiile au fost rezolvate de 154 de ori
  5. Exercițiul cel mai puțin rezolvat de către participanți a fost “are-extraterrestrials-secretive”, cu numai 2 rezolvari. Participanții trebuiau sa aplice tehnici de inginerie inversă (reverse engineering) pentru a recupera algoritmul de criptare, ulterior fiind necesara decriptarea unor imagini cu ajutorul tehnicii recuperate.
  6. După 24h de concurs au fost trimise 368 flag-uri iar exercițiile au fost rezolvate de 173 de ori  
  7. Exercițiile din categoria Code Review au dat cele mai mari bătăi de cap participanților, cu doar 2.71% din flagurile trimise in vreme ce categoria de Misc a inregistrat peste 65% din raspunsurile corecte
  8. La finalul concursului au fost înregistrate 4,209 de încercări dintre care doar 591 au avut succes
  9. În ultima oră au fost trimise 106 răspunsuri 

Daca esti curios sa descoperi mai multe statistici despre nivelul de cunoștințe de securitate cibernetică si sa vezi rezultatele finale de la competitia pe echipe, te invitam sa te uiți pe infograficul UNbreakable România de mai jos. 

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools, Cegeka, Kaspersky România, Crowdstrike și DefCamp cu sprijinul partenerilor instituționali: Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Informatică – CERT-RO, Centrul Național Cyberint, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică si Informatică, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritima din Constanta, Universitatea din Petrosani, Universitatea Babeș-Bolyai și Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR. 

Principalii parteneri media sunt ISACA Romania Chapter, ANIS, ClujIT, Codette, Best Romania, IQool, Security Espresso și Edupedu.