Concursul individual de la UNbreakable România 2023 s-a încheiat cu o serie de rezultate extraordinare: 11 tineri au reușit să rezolve toate cele 21 de exerciții și tot cei 11 s-au clasat pe primele locuri, cu același număr de puncte – 1889.
Și, pentru că anunțam că top 3 fete și top 3 băieți care vor câștiga această etapă a competiției se vor califica direct în finala Campionatului Național de Securitate Cibernetică din acest an, iată pe cine vom întâlni la #RoCSC2023:
Bineînțeles, o parte dintre concurenții de top de la concursul individual s-au clasat pe primele locuri – împreună cu echipa din care au făcut parte – și la a doua etapă de concurs ce a urmat.
Competiția pe echipe de la UNbreakable România 2023 a avut loc în weekendul 19-21 mai
Timp de 48 de ore, membrii a 85 de echipe au avut parte de o simulare a modului real de lucru al unui specialist în securitate cibernetică: au lucrat împreună, și-au atribuit roluri în funcție de nivelul de pregătire și de capacitatea de coordonare, au împărțit sarcinile, și-au completat abilitățile tehnice și le-au testat pe cele de comunicare.
Acestea sunt echipele care au excelat la toate capitolele:
Clasamentul complet și componența fiecărei echipe pot fi vizualizate aici.
10 lucruri care s-au întâmplat la competiția pe echipe de la UNbreakable România 2023
1 – Primul răspuns corect a fost trimis în primele 58 de secunde de către echipa The Few Chosen, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.
2 – În prima oră de concurs au fost înregistrate 47 de răspunsuri corecte, pentru 21 exerciții, din partea a 30 de echipe, și 182 de încercări eșuate.
3 – În primele 12 ore de concurs au fost înregistrate 306 răspunsuri corecte, pentru 21 de exerciții, din partea a 55 de echipe, și 927 de încercări eșuate.
4 – În ultima oră de concurs au fost înregistrate 17 răspunsuri corecte, pentru 15 exerciții, din partea a 10 echipe, și 34 de încercări eșuate.
5 – Exercițiul messed-signal a avut 44 de rezolvări. A fost un exercițiu introductiv de criptografie unde obiectivul era recuperarea unui mesaj obfuscat prin diverse tehnici.
6 – Exercițiul goran a fost rezolvat de 8 echipe. Este o aplicație de tip ransomware scrisă în limbajul golang: obiectivul era aplicarea tehnicilor de reverse engineering pentru a recupera mesajul ascuns.
7 – Categoria de exerciții intitulată WEB a avut 101 rezolvări.
8 – Categoria de exerciții intitulată MOBILE a avut 17 rezolvări.
9 – La final de concurs au fost înregistrate 967 de încercări eșuate și 460 de răspunsuri corecte.
10 – 4 echipe au rezolvat toate cele 21 de exerciții: bau-bau boys 👻, The Few Chosen, panik și otelul.
Programul UNbreakable România este organizat de către Bit Sentinel în colaborare cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU. În acest an se bucură de sprijinul Cegeka România, Winsider Seminars & Solutions și Zitec.