DESPRE MENTORI

Ce înseamnă mentorat?

Mentoratul este o relație de învățare, axată în general pe dezvoltarea carierei pe termen lung a unei persoane care primește sprijin de la o persoană cu experiență. Scopul principal este acela de a stimula creșterea personală și profesională, dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și înțelegerii unui anumit domeniu, în cazul nostru în securitate cibernetică.

Ce rol au mentorii?

Rolul mentorilor de la UNbreakable este de a susține noua generație de hackeri etici din România. Aceștia vor răspunde la întrebările participanților în etapa de pregătire, se vor implica în webinarii și vor participa activ în dezvoltarea programei de exerciții pentru sezonul în curs.

Responsabilitatea unui mentor

MENTORI UNBREAKABLE ROMÂNIA

Un mentor este un expert în securitate cibernetică sau un actual / fost jucător de top în concursurile de tip Capture the Flag naționale sau internaționale. Principala trăsătură a mentorului este expertiza în securitate cibernetică și rezultatele obținute.

Ei sunt mentorii acestui sezon UNbreakable România! Pagina aceasta se actualizează constant.

Ioan Constantin

Ioan CONSTANTIN, Cyber Security Expert, Orange Romania, activeaza în domeniul securității cibernetice de aproape 15 ani cu focus în zona soluțiilor de securitate corporate, audit, integrare și conformitate cu standarde și best practices. Face parte din echipa de Development & Innovation a Orange, din 2018 unde ajuta la definirea, dezvoltarea și pilotarea unor tehnologii și soluții noi de securitate cibernetică și particip în activități de cercetare în domeniile securității cibernetice cu aplicabilitate în rețelele și tehnologiile viitorului – 5G, 6G, IoT, A.I.

Ioan a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru ECSC.

Cristian Patachia

Manager cu peste 20 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, acoperind o gamă largă de tehnologii, dezvoltare de produse și managementul inovatiei. În prezent este managerul echipei de Dezvoltare și Inovare din departamentul de inginerie și coordonează multiple proiecte de cercetare în următoarele domenii: 5G și rețelele viitorului, securitate cibernetică, orașe inteligente, expunerea și monetizarea de APIs, tehnologii cloud și IoT/M2M.

Emil Pricop

Emil Pricop este conferențiar universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, unde conduce în prezent Departamentul Automatică, Calculatoare și Electronică. Emil a susținut în anul 2017 teza de doctorat cu tema Cercetări privind securitatea sistemelor automate, iar în prezent desfășoară cercetări referitoare la reziliența și metodele de creștere a securității sistemelor de automatizare (ICS – Industrial Control Systems). Este coautor pentru două brevete de invenție, mai mult de patruzeci de articole științifice și este editor sau coautor la 4 cărți publicate la prestigioasa editură Springer. Din anul 2013 a inițiat și organizează anual IWSSS – International Workshop on Systems Safety & Security, o manifestare științifică internațională în cadrul căreia experți din mediile academic și industrial au ocazia să își prezinte rezultatele cercetărilor în domeniul securității și siguranței în funcționare a sistemelor industriale de automatizare.

Nita Horia

Horia este liderul The Few Chosen, cea mai bună echipă de cybersecurity din România, plasată în prezent pe locul 10 pe CTFtime. Absolvent al Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, el este pasionat de criptografie și de a descoperi lucruri noi în domeniul securității cibernetice. S-a apucat de hacking în urmă cu trei ani, timp în care a organizat și trei concursuri de tip CTF, împreună cu echipa sa, CTF numit TFC CTF. De asemenea, Horia a fost membru în echipa care a reprezentat România la Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2022 și 2023.

Paul Valase

Paul este student la Facultatea de Vest din Timișoara – Informatică în Engleză, în anul I. A participat în ultimii doi ani la Romanian Cyber Security Challenge și UNbreakable și a făcut parte și din echipa României la Campionatul European de Securitate Cibernetică din 2022. Îi place în special partea de Web Exploitation, Rețelistică și Penetration Testing (momentan având certificarea de la Comptia, PENTEST+), dar este pasionat și de celelalte sfere din cyber. De asemenea, Paul face partea din echipa de CTF-uri The Few Chosen care organizează concursul TFC-CTF și alături de care a participat și la DefCamp Capture the Flag 2022, unde s-au clasat pe locul 3 și au obținut și locul 1 în calitate de cea mai bună echipă din România.

Ionut Alexandru Grigore

Ionuț are 17 ani, este elev la Liceul Teoretic “Șerban Vodă” Slănic și este pasionat de securitate cibernetică. Primul concurs de securitate cibernetică la care a participat a fost Romanian Cyber Security Challenge 2021, concurs ce i-a stârnit și mai mult interesul pentru acest domeniu, participând apoi la multe alte competiții și ulterior ca voluntar la DefCamp, unde a avut parte de o experiență minunată. O mare parte din cunoștințele pe care le-a dobandit de pe platforma online de hacking “TryHackMe” l-au ajutat să obțină și prima lui certificare de hacking – “EJPT”.

Lucian Nitescu

Lucian face parte din echipa BIT SENTINEL din 2017 ca expert în echipele de Penetration Testing și Incident Response. Este membru activ în echipa DefCamp, organizator al „DefCamp Capture The Flag”, organizator și trainer în cadrul Campionatului European de Securitate Cibernetică (ECSC) în perioada 2018 – 2020. Lucian este activ și în comunitatea de bug bounty și deține numeroase certificări precum: OSCP, eCPPT v2, eCCPT Gold.
Lucian a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru numeroase competiții, printre care ECSC, DefCamp CTF, UNbreakable samd.

Valentina Galea

Valentina este Ethical Hacker la Bit Sentinel. Are o expertiză vastă în mobile security și forensics și în prezent se dezvoltă în zona de threat hunting. A descoperit pasiunea pentru securitate cibernetică cu 5 ani în urmă și de atunci continuă să se dezvolte cât mai mult în acest domeniu.
În trecut, Valentina a propus exerciții pentru ECSC 2020, UNbreakable România 2020 și DefCamp Capture the Flag 2020.

Daniel Popovici

Daniel face parte din echipa Bit Sentinel din 2019. Este pasionat de securitate informatică de peste 4 ani și are experiență pe zona de security web application și cripto.
În trecut, Dani a propus exerciții pentru UNbreakable România 2020, DefCamp CTF 2020 si ECSC 2020, faza nationala și a fost implicat în IoT Village din cadrul DefCamp 2019.

Darius Moldovan

Pasionat de application security, Darius lucrează în prezent ca Penetration Tester la Bit Sentinel. În timpul liber, participă în cadrul “Synack Red Team” la programele private de bug bounty sau explorează provocări în zona de reverse engineering și exploit development.
În trecut, Darius a propus exerciții pentru UNbreakable România 2020 și DefCamp Capture the Flag 2020.

Andrei Avadanei

Andrei este CEO Bit Sentinel, una dintre cele mai importante companii de securitate cibernetică din România. El a fondat în 2011 DefCamp, cea mai cunoscută conferință de securitate & hacking din regiune și din Europa Centrală și de Est. Având peste 10 ani de experiență în domeniul securității informatice, Andrei a fost inclus în „New Europe 100”, o listă construită de Google și Financial Times cu tineri promițători în Europa Centrală și de Est și în Forbes 30 sub 30. Este certificat OSCE, OSCP și CISA.
Andrei a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru numeroase competiții, printre care ECSC, DefCamp CTF, UNbreakable samd.

Valentin Necoara

Pasionat de criptografie si mini-computere cu maxi-puteri.
Cu o experienta de aproape 20 de ani in securitatea informatiilor, Valentin incearca sa transmita mai departe cunostintele acumulate, intr-o formula cat mai accesibila. El a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru diverse competiții, printre care ECSC, DefCamp.

Răzvan Deaconescu

Răzvan este conferențiar la Universitatea POLITEHNICĂ din București, departamentul de Calculatoare. Activează în domeniul sistemelor de operare și securității, în special pe latură didactică și de mentorat. Dacă o disciplină are „sisteme de operare” în titlu, cel mai probabil este implicat în ea. Pe latură de cercetare, Răzvan se ocupă de zona de securitate la nivelul
sistemului de operare, cu accent pe Apple iOS în ultima perioadă și pe unikernelul Unikraft. De asemenea, Răzvan este și parte a comunității open source și de securitate din universitate și din țară.

Dragoș Albăstroiu

Fondator al echipei internaționale de CTF WreckTheLine, a fost introdus în domeniul securității cibernetice în 2017 prin participarea la faza națională a European Cyber Security Challenge. De atunci, a participat și obținut rezultate la diverse competiții de tip CTF: membru al echipei României pentru ECSC din 2018 (câștigători în 2019), membru al echipei Europei pentru International Cybersecurity Challenge (câștigători în 2022 și 2023), finalist DEFCON și Google CTF. În prezent, își continuă studiile de master la ETH Zürich și își petrece timpul liber căutând vulnerabilități în Facebook și Instagram.

Denis Vascuta

Denis Vascuta

Denis și-a descoperit pasiunea pentru securitate cibernetică în clasa a IX-a. Și-a dezvoltat ulterior această latură, obținând în prezent câteva certificări în domeniul blue teaming: eCDFP, BTL1. El lucrează ca Penetration Tester și este pasionat atât de Web Exploitation, cât și de Digital Forensics și Threat Hunting. A făcut parte din echipa României în 2022 la Viena și a participat la mai multe ediții ale competiției UNbreakable din anii trecuți. În prezent, studiază la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și continuă să participe la concursuri, precum ROCSC.

Cătălin Tudose

Catalin Tudose

Cătălin lucrează în prezent ca Cyber Security Engineer la Bit Sentinel. El este un pasionat de programare și tehnologie, care își petrece timpul liber participând la competiții de securitate cibernetică și experimentând cu diverse tehnologii. Cu o pasiune pentru rezolvarea problemelor și îmbunătățirea abilităților sale în domeniul IT, el este mereu în căutare de noi provocări și modalități de a-și extinde cunoștințele.

Răzvan-Costin Ionescu

Razvan Ionescu

Razvan-Costin Ionescu, Head of Professional Services la Pentest-Tools.com, are o experienta de peste 10 ani in securitatea cibernetica, cu precadere in testarea securitatii aplicatiilor web, aplicatiilor mobile si a infrastructurilor de retea, atat pe plan local cat si international. Conduce echipa de servicii de Penetration Testing a Pentest-Tools.com si detine mai multe certificari de securitate recunoscute la nivel global.
Razvan este unul din cei aproximativ 350 de GIAC Security Experts din lume si a fost speaker la conferinte precum Intel SECCON (USA), CCC (Germania), DefCamp (Romania), OWASP (Romania), FOSDEM (Belgia), DEVTALKS (Romania).

Alex Bogatu

Alex, Penetration Tester la Bit Sentinel, este inginer absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare UPB, și student în an terminal la masterul Advanced Cybersecurity în cadrul aceleiași facultăți. Pasionat de securitate cibernetică de 6 ani, la momentul actual are interese de cercetare în domeniile de criptografie și rețelistică, inclusiv SDN. Ințial, Alex a fost participant în competiții precum UNbreakable, ECSC, DefCamp Capture the Flag. Începând cu 2021, Alex este autor de exerciții pentru aceste concursuri.

Mihaela Grajdan

Mihaela este studentă în anul II la facultatea de Matematică și informatică din cadrul universității Babeș Bolyai din Cluj. Mihaela a descoperit pasiunea pentru securitate cibernetică în urmă cu 2 ani, prin intermediul concursului UNbreakable. Apoi a continuat să învețe cu ajutorul platformelor CyberEDU, OverTheWire și HackTheBox, a participat la ROCSC, dar și la alte competiții de tip CTF. Categoriile preferate sunt web, forensics și programming, dar rezolvă cu plăcere CTF-uri din oricare altă categorie.

Laura Voicu

Laura Voicu este Inspector principal de poliție în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității – Inspectoratul General al Poliției Române

Ei ne-au ajutat la edițiile anterioare!

Alex Ionescu

Alex este un renumit arhitect de securitate și un consultant expert în sistemele de operare low-level, dezvoltare kernel, training de securitate și inginerie inversă. În 2011, s-a alăturat echipei CrowdStrike în calitate de membru fondator și a ocupat funcția de Chief Architect și VP of Engineering timp de 10 ani. El este, de asemenea, coautor al ultimelor 3 ediții ale seriei Windows Internals. În ultimele două decenii, munca sa a dus la remedierea a zeci de vulnerabilități critice ale kernelului Windows. Anterior, Alex a fost principalul dezvoltator de kernel pentru ReactOS, o clonă Windows open source scrisă de la zero, pentru care a scris majoritatea subsistemelor bazate pe Windows NT. În timpul studiilor sale de informatică, Alex a lucrat la Apple la kernelul, boot loader-ul și driverele iOS în cadrul echipei originale ce a dezvoltat platforma de bază din spatele iPhone, iPad și AppleTV. Alex este, de asemenea, fondatorul Winsider Seminars & Solutions Inc., o companie specializată în sistemele de operare low-level, inginerie inversă și training în domeniul securității pentru diverse instituții.

Gabriela Matei

Dna. Gabriela Matei lucrează în cadrul Centrului Euro-Atlantic pentu Reziliență, insituție în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe, ce frunizează expertiză strategică pentru a consolida securitatea României și a contribui la cea a NATO și a partenerilor UE. Dna. Matei este expert în cadrul comunității de interese Tehnologii Emergente și Disruptive și de asemenea coordonatorul structurii de pregătire și training din cadrul EARC. Anterior acestei poziții, a fost analist strategic/team leader în domeniul securității cibernetice, fiind inginer în electronică și telecomunicații.

Sintia Radu

Sintia Radu este ofițerul de comunicare al vicepreședintelui Băncii Mondiale responsabil de educație, sănătate, protecție socială și gen, în Washington, D.C. Anterior, a fost directorul de comunicare al unuia dintre consilierii Președintelui Biden în politici de tehnologie globală. A scris despre tehnologie și inovație pentru Washington Post și numeroase alte publicații. A lucrat ca jurnalist mai bine de un deceniu în Statele Unite și România. Iubește oamenii creativi, jazzul latino-american și cafeaua din București 🙂

Mircea – Constantin Șcheau

Mircea – Constantin Șcheau este PhD în Ordine Publică și Siguranță Națională cu o temă de interes pentru domeniul economic și de securitate „Criminalitatea informatică privind transferurile financiare”, care a primit Premiul ”Victor Slăvescu” acordat de Academia Română. Este autor / coautor pentru trei volume, mai mult de patruzeci de articole științifice privind managementul, aplicarea legii, infrastructurile critice, tehnologia informației, inteligența artificială, apărarea, securitatea cibernetică, lector în numeroase conferințe internaționale, Cercetător asociat onorific al Universității din Craiova și membru, printre altele, al Institutului de Cercetări Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Razvan Miutescu

Răzvan este partener la firma de avocatură Whiteford, Taylor & Preston din SUA. El acordă asistență cu proiecte legate de software, contracte de licențiere, tranzacții digitale, protecția datelor cu caracter personal și cybersecurity, inteligență artificială, blockchain/DLT și e-commerce. El este co-chair al subcomitetului de Data Privacy, Cyber Security & Technology al Maryland State Bar Association din 2015. Răzvan este membru al Cyber Task Force al Romanian American Chamber of Commerce – DC Chapter și este activ în ecosistemul de cyber și tehnologii emergente din Maryland, Virginia si Washington, D.C.

Raluca Cioran

Raluca Cioran, ICT Talent Acquisition Lead, activează în domeniul HR de peste 10 ani cu focus pe recrutare IT, atât software development cât și infrastructură. S-a alăturat echipei de HR a Cegeka România din 2013 unde contribuie, alături de echipa ei, la recrutarea de noi colegi pentru Divizia de Infrastructură a grupului, respectiv la îmbunătățirea proceselor și practicilor din recrutare pentru biroul din România. Interesul pentru domeniul securității cibernetice a început împreuna cu SOC-ul Cegeka România, fiind implicată și în atragerea de talente pentru acest vector strategic al companiei din care face parte.

Andrei Predescu

Andrei este în prezent cercetător în securitate (fizică și cibernetică) la Centrul Aerospațial German (DLR). Domeniul lui principal de cercetare este securitatea infrastructurilor critice, în special cele din domeniul aerospațial.
În trecut, Andrei a urmat studii universitare de inginerie Aerospațială la Universitatea Politehnică București, studii urmate de un master făcut în domeniul Securității Cibernetice la Universitatea din Glasgow. Ambele lucrări, de licență și de master, au avut ca subiect securitatea cibernetică al unui avion civil.
De la început, Andrei s-a folosit de platformele de învățare TryHackMe și HackTheBox pentru a completa bagajul de cunoștințe academice cu cele practice, ajungând în prezent să fie certificat eJPT și urmărind să mai acumuleze multe certificări în zona ofensivă.

Mihai Dancaescu

Mihai este elev de liceu la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Subiectele sale preferate de securitate cibernetică includ exploatarea web și testele de penetrare. Mihai deține în prezent următoarele certificări: OSCP, OSCE și OSWE. A făcut / face parte din echipa European Cyber Security Challenge din România, care a câștigat primul loc în 2019. De asemenea, este membru al HTsP, și organizator al concursului X-MAS CTF.

Robert Vulpe

Robert e fanatic după tehnologie. Face parte din echipa de securitate cibernetică de la UiPath, iar în timpul liber se implica în programe de Bug Bounties. Această activitate îi oferă libertatea de a experimenta noi tehnici și de a-și dezvolta cunoștințele. Pentru vulnerabilitățile raportate, a fost menționat în PayPal Hall of Fame.
Curios de la o vârstă fragedă, a investigat cum diferite sisteme sunt construite, incluzând servere web, servere de jocuri, criptografie și multe altele. Prima vulnerabilitate web pe care a găsit-o a fost la 11 ani în aplicația web a unui server de World of Warcraft.
A participat la multe competiții de securitate pentru că îi place foarte mult senzația de a obține soluția corectă la probleme complexe dintr-un astfel de concurs. Mai ales atunci când le rezolvă primul. A fost căpitanul Echipei României în 2019 la Campionatul European de Securitate Cibernetică, unde România s-a clasat pe locul 1.

Sorin Manole

Sorin Manole lucrează in cadrul Ministerului Apărării Naționale și este șeful Agenției de Apărare Cibernetică din cadrul Comandamentului Apărării Cibernetice. Are 15 ani experiență in domeniile securității sistemelor informatice si apărării cibernetice.
Coordonează, la nivel național, exercițiile internaționale Locked Shields si Cyber Coalition, cele mai mari exerciții NATO din domeniul securității si apărării cibernetice.

Adrian Munteanu

Adrian este auditor de securitate cibernetică certificat de DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică), auditor certificat de sisteme informatice, inginer certificat de soluții de confidențialitate a datelor, manager certificat de confidențialitate a informațiilor, este certificat în domeniul riscului și controlului sistemelor informatice, și deține acreditări din partea COBIT Foundation și ITIL Foundation. Are o experiență de peste 15 ani în audit IT, consultanță și training IT&C în diverse industrii.
Este, de asemenea, profesor universitar doctor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – Univ. Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde predă cursuri de securitate informatică, auditul sistemelor informatice, guvernanță și managementul serviciilor IT.
A fost primul co-președinte al filialei române a IAPP (International Association of Privacy Professionals), Director of Membership în cadrul ISACA Romania Chapter și instructor pentru cursurile CISA (Certified Information Systems Auditor) și CIPM (Certified Information Privacy Manager) la Deloitte Academy.
Printre interesele sale se numără auditul sistemelor informatice, securitatea sistemelor informatice și guvernanța IT și managementul serviciilor.
Din 2006 conduce echipa de audit în cadrul KTB InfoNet SRL.

Alexandru COLȚUNEAC

Alexandru este pasionat de securitate, un domeniu care îl intrigă încă din perioada liceului. A fost implicat în programe de Bug Bounty prin intermediul cărora a ajutat companiile să-și îmbunătățească postura securității. De-a lungul timpului a colaborat cu multe companii cunoscute, printre care Google, Facebook și Microsoft. Este co-fondator al companiei LooseByte ce oferă servicii de securitate.
În prezent face parte din echipa de Security & Data Protection a companiei Zitec, unde este implicat în proiecte de securitate ofensivă. Printre activitățile sale preferate se regăsesc pentesting pentru aplicații web și audituri de securitate pentru infrastructuri găzduite în AWS.

Dorin HUSERAȘ

Dorin și-a început activitatea în domeniul tehnologiei ca dotNet Developer. Pasiunea pentru securitate a descoperit-o în perioada masterului din cadrul UTCN, iar cariera lui în domeniu a început în cadrul unei echipe globale care avea rolul de a securiza o infrastructură întinsă pe 3 continente.
Dorin face parte din echipa de Security & Data Protection a companiei Zitec, unde este orientat către automatizarea proceselor de securitate și creșterea vizibilității asupra riscurilor la care sunt expuse companiile. El este certificat CEH și Azure Security Engineer Associate.

Victor Alexandru Truică

Victor Alexandru Truică, membru fondator CYSCOE, fondator TruInfoSec, consultant în domeniul securității informației. Cu pasiune în securitate și tehnologie înrădăcinată de mic, acesta are misiunea de a aduce structură și ordine în lumea securității cu scopul dezvoltării României ca un jucător remarcabil pe piața mondială de securitate informațională.

Ciprian Pungilă

Ciprian este activ implicat în numeroase nișe ale cercetării în domeniile securității cibernetice, investigațiilor digitale, tehnologiei blockchain și calculului de înaltă performanță. El activează în prezent în calitate de conferențiar doctor în cadrul Departamentului de Informatică al Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest Timișoara. Pasionat de tehnologie în toate formele ei, activitatea sa de cercetare s-a concentrat și pe arhitecturile eterogene de calcul și aplicabilitatea lor în securitatea cibernetică și investigațiile digitale. Aceste teme sunt prevalente în ultimii ani în majoritatea publicațiilor sale.

Bogdan Rus

Bogdan și-a început cariera în mediul academic fiind implicat în proiecte de cercetare internaționale în domeniul comunicațiilor digitale. De asemenea, în paralel cu activitatea de cercetare, și-a început cariera didactică; în prezent, el este Șef Lucrări în cadrul Catedrei de Comunicații a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Din 2015 a intrat în antreprenoriat, unde a început să livreze soluții software care ajută companiile să-și atingă obiectivele prin intermediul Transformării Digitale.

Răzvan Bocu

Răzvan Bocu este membru cu atribuții didactice și de cercetare în Departamentul de Matematică și Informatică al Universității Transilvania din Brașov. A obținut titlul de doctor în domeniul Informatică din partea „National University of Ireland”, din Cork. Răzvan este autor principal sau coautor a 36 de lucrări științifice. De asemenea, a scris cinci cărți sau capitole de cărți și este membru în echipa editorială a unsprezece jurnale din domeniul tehnologiei informației și biotehnologiei. Pe lângă subiectele predate la facultate din aria de interes a ingineriei sistemelor software, infrastructurilor cloud și distribuite, retelelor complexe, bioinformaticii și a învățării asistate de calculator (machine learning), este activ preocupat de problematica securității datelor, în toate formele ei. Contribuie, de asemenea, ca cercetător și programator la implementarea unor soluții software sigure din această perspectivă în cadrul In-Tech Engineering Services SRL din Brașov, România.

Cătălin Mironeanu

Cătălin este cadru didactic la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, cu o experiență de 11 ani în domeniul INFOSEC, din care, o parte, în structura CERT-INT. Preocupările sale din ultimii ani se situează în zona framework-urilor de securitate și a folosirii potențialului data mining și machine learning în domeniul cybersecurity. Este membru Open Infrastructure Research Center din cadrul Universității, iar în cadrul proiectelor de cercetare, alături de colegi, a pus bazele unui framework de securitate – ECAD (Experimental Cyber Attack Detection). Cătălin este preocupat de creșterea unei comunități cybersecurity și de implicarea studenților în astfel de activități. Este certificat NSE4.

Costel CIUCHI

Costel CIUCHI, PhD, este Consilier, Senior Information Technology Expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu responsabilități în dezvoltarea infrastructurii guvernamentale, securitatea serviciilor şi resurselor informatice (INFOSEC), coordonarea activităților de dezvoltare a aplicațiilor și a registrului de domenii GOV.RO.
Observator în grupul de lucru al Agenției Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetica – ENISA privind Cyber Threat landscape, initator a mai multor proiecte editoriale și/sau de cercetare în calitate de editor/expert dintre care “Securitate cibernetică – Provocări și perspective în educație”, a fost realizat cu sprijinul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și finanțat de Ministerul Educației și Cercetării.
De asemenea, este profesor asociat al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Universitatea Politehnica din București, susține prelegeri de curs și ore de aplicații în domeniile structurilor de date, programarea sistemelor de calcul, securității serviciilor internet. Este autor / coautor a numeroase articole și lucrări în domeniul modelării proceselor decizionale – business intelligence, managementul riscurilor și al securității sistemelor informatice. Coordonator al sectorului IT pentru Summitul NATO de la București din 2008, participă activ ca expert în diverse granturi și proiecte în sectorul IT (PHARE, Banca Mondială), și desfășoară activități de dezvoltare în domeniul structurării proceselor decizionale și a datelor complexe (big data, open data), cybersecurity (reziliența și survivabilitate) și managementul riscului de securitate.

Ioan-Cosmin MIHAI

Ioan-Cosmin MIHAI este cercetător, profesor, formator și speaker, având o experiență de peste 16 ani în domeniile securității și criminalității cibernetice. Este ofițer de formare în cadrul Agenției Uniunii Europene pentru Formare în Materie de Aplicare a Legii (CEPOL), monitor al Ad-Hoc Raising Awareness Working Group coordonat de Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA), conferențiar universitar la Academia de Poliție „Al. I. Cuza”, profesor asociat al Universității Politehnica din București și Universității Naționale de Apărare „Carol I”, profesor onorific al Universității CT, India, și vicepreședinte al Asociației Române pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC).

Cristian Cornea

Cristian are o expertiză largă și variată, de la Web Application Penetration Testing până la Cloud Security Audits. Certificat cu diplome de renume precum OSCP, CEH, CompTIA PenTest+, ECIH, CPTC, plus altele. Recunoscut pentru raportarea de vulnerabilități în mod etic de multe organizații importante, precum Pentagon, Sony, AT&T, General Motors, Adobe, Posta Elvețiană, și multe altele.

Ionut Cernica

Ionut Cernica si-a inceput cariera in domeniul securitatii cibernetice cu programul de recompense de bug-uri de pe Facebook. Pasiunea sa pentru securitate l-a determinat să se implice în zeci de astfel de programe și a găsit probleme în companii foarte mari precum Google, Microsoft, Yahoo, AT&T, eBay, VMware.
O altă etapă a carierei sale a fost să se implice în concursuri de securitate și să participe la peste 100 de astfel de concursuri. De asemenea, a ajuns la finale importante precum Codegate (2014, 2017, 2019), Trend Micro și Defcon cu echipa PwnThyBytes. De asemenea, a câștigat mai multe competiții individuale, inclusiv mini CTF din prima ediție a Appsec Village, Defcon Village.
Acum face cercetări în domeniul securității aplicațiilor web, fiind și doctorand la Universitatea Politehnica din București. Prin cercetările sale, el dorește să inoveze în domeniu și să contribuie la noile masuri de securitate ale aplicațiilor web.

Bogdan Picerea

Bogdan este manager în echipa de Technology Consulting a EY Romania, cu o experiență de peste 8 ani în domeniul securității informațiilor
De-a lungul carierei sale, Bogdan a lucrat într-o gamă variată de proiecte (audit IT, teste de penetrare, transformare digitală) pentru clienți din sectorul energetic, financiar-bancar sau cel al produselor de larg consum. Este inginer în telecomunicații, a absolvit ESADE MBA și deține certificări profesionale emise de GIAC SANS, ISACA, (ISC)² și PMI.
În timpul liber practică ciclismul, fiind pasionat în egală măsură de călătorii.

Monica Obogeanu

Cu peste 10 ani de experiență în ecosistemul startup-urilor de tehnologie, Monica, Startup Programs Manager la Orange Romania, facilitează relația Orange cu startup-urile inovative, prin acceleratorul Orange Fab, și cu mediul antreprenorial din România, prin inițiative precum Orange Fab Hub Pass. Este absolventă de Calculatoare și pasionată de dezvoltarea produselor. A lucrat în startup-uri în roluri de software tester sau product manager și a condus diverse programe de susținere a startup-urilor.

Albert Vartic

Albert este Ofițer Securitate Cibernetică OT în Upstream în cadrul OMV Petrom și are o experiență de peste 20 ani în domeniul sistemelor de control industriale, dintre care ultimii 7 ani în OMV Petrom. Ultimii 4 ani au fost dedicați mai mult zonei de Securitate Cibernetică în OT, un domeniu nou și plin de provocări. Albert a fost, de asemenea, implicat în forurile naționale cât și internaționale privind standardizările legate de securitatea cibernetică în zona rețelelor industriale de comunicare și a sisteme de control industriale.

Dan Demeter

Dan a absolvit Imperial College London și deține un masterat în inginerie software. Înainte, a absolvit Colegiul „Mihai Viteazul” din București. S-a alăturat Kaspersky în 2014 și, de atunci, munca sa se concentrează pe dezvoltarea sistemelor de threat intelligence, procesarea big data și crearea de noi tehnologii pentru a combate amenințările persistente avansate.
În timp ce monitorizează peisajul amenințărilor locale și europene, Dan este, de asemenea, implicat în proiectul Honeypots-as-a-Service, lucrând la cercetări comune cu mai mulți jucători din industrie împotriva malware-ului și atacurilor IoT. În plus, el monitorizează știrile false / dezinformarea și campaniile de dezinformare ce au avut loc în ultimii 3 ani. O parte din rezultatele cercetării sale pot fi văzute în înregistrări video de la diferite conferințe, cum ar fi The Security Analyst Summit, DefCamp, Hack.Lu, Hack In the Box, GSEC etc.
Când nu se amestecă printre cabluri de rețea sau routere, el poate fi găsit jucând board games sau facand snowboard pe pârtiile din întreaga lume.

Florian-Robert Dobre

A participat la primul concurs de securitate cibernetică în 2018 și a câștigat multiple concursuri internaționale de atunci, alături de echipa WreckTheLine. Face parte din Echipa Națională ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetica în 2019 și a fost inclus în lista Forbes 30 sub 30 în 2020. În prezent, așteaptă provocări noi de la anul 2021.

Bogdan Netejoru

Programator la baza, interesul lui Bogdan pentru securitatea cibernetica a fost iminent care, dintr-un simplu hobby casual, s-a transformat intr-o adevarata pasiune.
Progresul sau a fost bazat pe principiul „learn by playing” (HackTheBox, TryHackMe) care, in opinia sa, este important deoarece iti pune la incercare si skillurile practice pe langa cele teoretice si mai presus de acest aspect, inveti ceva nou cu fiecare challenge pe care il rezolvi.
Inca se considera fresh blood dar a propus si exercitii pentru diferite CTF-uri (UNbreakable #1 si #2, ROCSC 2020 – Final Phase) din acesta comunitate care este intr-o continua crestere in Romania.

Emanuel-Grigore Strugaru

Student in anul 1 la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” si mandru membru al echipei HTsP, Emanuel este pasionat de binary exploitation si reverse engineering. Primul contact cu lumea cybersec a fost pe platforma HackTheBox, unde si-a antrenat skill-urile, in prezent detinand rangul de Guru. Pe langa CTF-urile la care a participat impreuna cu echipa, a ajutat si la organizarea X-MAS CTF.

Dumitra Dragos

Dumitra este Threat Hunter in cadrul companiei CrowdStrike. Cu o experienta de 6 ani in operations, forensics si incident response cunoaste bine transeele pe sectorul defense. In ultimii ani, munca ei s-a concentrat pe securitatea sistemelor Linux, fie ele in cloud sau data centere, servere sau baza pentru containere ce servesc microservicii.
A co-fondat BSides Bucharest deoarece crede cu tarie in faptul ca solutiile si ideile trebuie sa circule cat mai liber in comunitatea de cybersecurity. Sustinatoare a faptului ca pasiunea si determinarea iti pot cladi o cariera in domeniu, a acceptat cu entuziasm propunerea de a contribui la UNbreakable si a susține formarea expertilor cybersec de maine.

Ioan Iacob

Ioan si-a inceput cariera in cyber security in 2013 in cadrul Centrului Cyberint. A participat in investigatii de digital forensics si incident response, configurarea infrastructurilor critice si concentrandu-se pe latura de malware research & intelligence. In 2016, Ioan se alutura companiei Avira, iar in 2018 continua lupta impotriva atacurilor cibernetice alaturi de CrowdStrike. Aici isi prefectioneaza tehnicile de reverse engineering si dezvolta solutii technice noi pentru a combate malware-ul.

Ioan Dragomir

Ioan este student la UTCN. Din 2017 a inceput sa fie activ in sfera de cyber security, primul contact fiind la ECSC, la care a participat in fiecare an de atunci, ajungand finalist si parte din lotul national ce a castigat ECSC in 2019.
In ultimii ani a concurat la numeroase CTF-uri ca parte din echipa WreckTheLine, si a ajutat la organizarea HackTM CTF 2020 si X-MAS CTF 2020. Categoria la care a tins sa se specializeze este reverse engineering, insa nici alte categorii nu sunt mai prejos.
Este foarte pasionat de cresterea comunitatii din jurul acestui domeniu. In 2019 a organizat clubul de securitate cibernetica jmp0xc0ffee, unde a si tinut niste workshop-uri introductive de Reverse Engineering. Doi ani mai tarziu, abia asteapta sa cunoasca si sa sustina urmatorul val de hackeri talentati prin UNbreakable!

Alexandru Top

Alex este student la UTCN la Calculatoare Engleza. Prima participare la concursuri de securitate cibernetica a fost in 2016 la competitia ECSC. A facut parte din lotul national 4 ani la rand, in 2020 fiind inclus in Forbes 30 under 30 alaturi de echipa cu care in 2019 a castigat Campionatul European de Securitate Cibernetica.
In timpul liber a participat si a castigat mai multe concursuri de tip CTF alaturi de echipa WreckTheLine. In 2020 a a participat la organizarea HackTM CTF, Alex fiind specializat pe partea de forensics si osint.

Vrei să participi la UNbreakable România
sezonul acesta?

Află mai multe detalii despre UNbreakable România 2023

Pentru licee și universități: află detalii despre concurs

Pentru companii: descoperă oportunități de parteneriat

Ai vreo neclaritate?

Verifică regulamentul și întrebările frecvente sau lasă-ne un mesaj!