DESPRE MENTORI

Ce înseamnă mentorat?

Mentoratul este o relație de învățare, axată în general pe dezvoltarea carierei pe termen lung a unei persoane care primește sprijin de la o persoană cu experiență. Scopul principal este acela de a stimula creșterea personală și profesională, dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și înțelegerii unui anumit domeniu, în cazul nostru în securitate cibernetică.

Ce rol au mentorii?

Rolul mentorilor de la UNbreakable este de a susține noua generație de hackeri etici din România. Aceștia vor răspunde la întrebările participanților în etapa de pregătire, se vor implica în webinarii și vor participa activ în dezvoltarea programei de exerciții pentru sezonul în curs.

Responsabilitatea unui mentor

  • propune sau contribuie la îmbunătățirea resurselor existente, a programei concursului
  • propune exerciții
  • organizează webinarii pentru jucători pe diverse subiecte, pentru dezvoltarea abilităților tehnice și soft
  • răspunde la întrebări pe canalele de discuții UNbreakable

VREAU SĂ FIU MENTOR

 

Mentori UNbreakable ROMÂNIA

Un mentor este un expert în securitate cibernetică sau un actual / fost jucător de top în concursurile de tip Capture the Flag naționale sau internaționale. Principala trăsătură a mentorului este expertiza în securitate cibernetică și rezultatele obținute.

Ei sunt mentorii acestui sezon UNbreakable România! Pagina aceasta se actualizează constant.

Mihai Dancaescu

Mihai este elev de liceu la Colegiul Național "Mihai Viteazul". Subiectele sale preferate de securitate cibernetică includ exploatarea web și testele de penetrare. Mihai deține în prezent următoarele certificări: OSCP, OSCE și OSWE. A făcut / face parte din echipa European Cyber Security Challenge din România, care a câștigat primul loc în 2019. De asemenea, este membru al HTsP, și organizator al concursului X-MAS CTF.

Robert Vulpe

Robert e fanatic după tehnologie. Face parte din echipa de securitate cibernetică de la UiPath, iar în timpul liber se implica în programe de Bug Bounties. Această activitate îi oferă libertatea de a experimenta noi tehnici și de a-și dezvolta cunoștințele. Pentru vulnerabilitățile raportate, a fost menționat în PayPal Hall of Fame.

Curios de la o vârstă fragedă, a investigat cum diferite sisteme sunt construite, incluzând servere web, servere de jocuri, criptografie și multe altele. Prima vulnerabilitate web pe care a găsit-o a fost la 11 ani în aplicația web a unui server de World of Warcraft.

A participat la multe competiții de securitate pentru că îi place foarte mult senzația de a obține soluția corectă la probleme complexe dintr-un astfel de concurs. Mai ales atunci când le rezolvă primul. A fost căpitanul Echipei României în 2019 la Campionatul European de Securitate Cibernetică, unde România s-a clasat pe locul 1.

Ioan Dragomir

Ioan este student la UTCN. Din 2017 a inceput sa fie activ in sfera de cyber security, primul contact fiind la ECSC, la care a participat in fiecare an de atunci, ajungand finalist si parte din lotul national ce a castigat ECSC in 2019.

In ultimii ani a concurat la numeroase CTF-uri ca parte din echipa WreckTheLine, si a ajutat la organizarea HackTM CTF 2020 si X-MAS CTF 2020. Categoria la care a tins sa se specializeze este reverse engineering, insa nici alte categorii nu sunt mai prejos.

Este foarte pasionat de cresterea comunitatii din jurul acestui domeniu. In 2019 a organizat clubul de securitate cibernetica jmp0xc0ffee, unde a si tinut niste workshop-uri introductive de Reverse Engineering. Doi ani mai tarziu, abia asteapta sa cunoasca si sa sustina urmatorul val de hackeri talentati prin UNbreakable!

Alexandru Top

Alex este student la UTCN la Calculatoare Engleza. Prima participare la concursuri de securitate cibernetica a fost in 2016 la competitia ECSC. A facut parte din lotul national 4 ani la rand, in 2020 fiind inclus in Forbes 30 under 30 alaturi de echipa cu care in 2019 a castigat Campionatul European de Securitate Cibernetica.

In timpul liber a participat si a castigat mai multe concursuri de tip CTF alaturi de echipa WreckTheLine. In 2020 a a participat la organizarea HackTM CTF, Alex fiind specializat pe partea de forensics si osint.

Dan Demeter

Dan a absolvit Imperial College London și deține un masterat în inginerie software. Înainte, a absolvit Colegiul „Mihai Viteazul” din București. S-a alăturat Kaspersky în 2014 și, de atunci, munca sa se concentrează pe dezvoltarea sistemelor de threat intelligence, procesarea big data și crearea de noi tehnologii pentru a combate amenințările persistente avansate.

În timp ce monitorizează peisajul amenințărilor locale și europene, Dan este, de asemenea, implicat în proiectul Honeypots-as-a-Service, lucrând la cercetări comune cu mai mulți jucători din industrie împotriva malware-ului și atacurilor IoT. În plus, el monitorizează știrile false / dezinformarea și campaniile de dezinformare ce au avut loc în ultimii 3 ani. O parte din rezultatele cercetării sale pot fi văzute în înregistrări video de la diferite conferințe, cum ar fi The Security Analyst Summit, DefCamp, Hack.Lu, Hack In the Box, GSEC etc.

Când nu se amestecă printre cabluri de rețea sau routere, el poate fi găsit jucând board games sau facand snowboard pe pârtiile din întreaga lume.

Ioan Constantin

Ioan CONSTANTIN, Cyber Security Expert, Orange Romania, activeaza în domeniul securității cibernetice de aproape 15 ani cu focus în zona soluțiilor de securitate corporate, audit, integrare și conformitate cu standarde și best practices. Face parte din echipa de Development & Innovation a Orange, din 2018 unde ajuta la definirea, dezvoltarea și pilotarea unor tehnologii și soluții noi de securitate cibernetică și particip în activități de cercetare în domeniile securității cibernetice cu aplicabilitate în rețelele și tehnologiile viitorului – 5G, 6G, IoT, A.I.

Ioan a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru ECSC.

Cristian Patachia

Manager cu peste 20 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, acoperind o gamă largă de tehnologii, dezvoltare de produse și managementul inovatiei. În prezent este managerul echipei de Dezvoltare și Inovare din departamentul de inginerie și coordonează multiple proiecte de cercetare în următoarele domenii: 5G și rețelele viitorului, securitate cibernetică, orașe inteligente, expunerea și monetizarea de APIs, tehnologii cloud și IoT/M2M.

Monica Obogeanu

Cu peste 10 ani de experiență în ecosistemul startup-urilor de tehnologie, Monica, Startup Programs Manager la Orange Romania, facilitează relația Orange cu startup-urile inovative, prin acceleratorul Orange Fab, și cu mediul antreprenorial din România, prin inițiative precum Orange Fab Hub Pass. Este absolventă de Calculatoare și pasionată de dezvoltarea produselor. A lucrat în startup-uri în roluri de software tester sau product manager și a condus diverse programe de susținere a startup-urilor.

Albert Vartic

Albert este Ofițer Securitate Cibernetică OT în Upstream în cadrul OMV Petrom și are o experiență de peste 20 ani în domeniul sistemelor de control industriale, dintre care ultimii 7 ani în OMV Petrom. Ultimii 4 ani au fost dedicați mai mult zonei de Securitate Cibernetică în OT, un domeniu nou și plin de provocări. Albert a fost, de asemenea, implicat în forurile naționale cât și internaționale privind standardizările legate de securitatea cibernetică în zona rețelelor industriale de comunicare și a sisteme de control industriale.

Cristian Cornea

Cristian are o expertiză largă și variată, de la Web Application Penetration Testing până la Cloud Security Audits. Certificat cu diplome de renume precum OSCP, CEH, CompTIA PenTest+, ECIH, CPTC, plus altele. Recunoscut pentru raportarea de vulnerabilități în mod etic de multe organizații importante, precum Pentagon, Sony, AT&T, General Motors, Adobe, Posta Elvețiană, și multe altele.

Valentin Necoara

Pasionat de criptografie si mini-computere cu maxi-puteri.

Cu o experienta de aproape 20 de ani in securitatea informatiilor, Valentin incearca sa transmita mai departe cunostintele acumulate, intr-o formula cat mai accesibila. El a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru diverse competiții, printre care ECSC, DefCamp.

Ionut Cernica

Ionut Cernica si-a inceput cariera in domeniul securitatii cibernetice cu programul de recompense de bug-uri de pe Facebook. Pasiunea sa pentru securitate l-a determinat să se implice în zeci de astfel de programe și a găsit probleme în companii foarte mari precum Google, Microsoft, Yahoo, AT&T, eBay, VMware.

O altă etapă a carierei sale a fost să se implice în concursuri de securitate și să participe la peste 100 de astfel de concursuri. De asemenea, a ajuns la finale importante precum Codegate (2014, 2017, 2019), Trend Micro și Defcon cu echipa PwnThyBytes. De asemenea, a câștigat mai multe competiții individuale, inclusiv mini CTF din prima ediție a Appsec Village, Defcon Village.

Acum face cercetări în domeniul securității aplicațiilor web, fiind și doctorand la Universitatea Politehnica din București. Prin cercetările sale, el dorește să inoveze în domeniu și să contribuie la noile masuri de securitate ale aplicațiilor web.

Bogdan Netejoru

Programator la baza, interesul lui Bogdan pentru securitatea cibernetica a fost iminent care, dintr-un simplu hobby casual, s-a transformat intr-o adevarata pasiune.

Progresul sau a fost bazat pe principiul "learn by playing" (HackTheBox, TryHackMe) care, in opinia sa, este important deoarece iti pune la incercare si skillurile practice pe langa cele teoretice si mai presus de acest aspect, inveti ceva nou cu fiecare challenge pe care il rezolvi.

Inca se considera fresh blood dar a propus si exercitii pentru diferite CTF-uri (UNbreakable #1 si #2, ROCSC 2020 - Final Phase) din acesta comunitate care este intr-o continua crestere in Romania.

Emanuel-Grigore Strugaru

Student in anul 1 la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" si mandru membru al echipei HTsP, Emanuel este pasionat de binary exploitation si reverse engineering. Primul contact cu lumea cybersec a fost pe platforma HackTheBox, unde si-a antrenat skill-urile, in prezent detinand rangul de Guru. Pe langa CTF-urile la care a participat impreuna cu echipa, a ajutat si la organizarea X-MAS CTF.

Dumitra Dragos

Dumitra este Threat Hunter in cadrul companiei CrowdStrike. Cu o experienta de 6 ani in operations, forensics si incident response cunoaste bine transeele pe sectorul defense. In ultimii ani, munca ei s-a concentrat pe securitatea sistemelor Linux, fie ele in cloud sau data centere, servere sau baza pentru containere ce servesc microservicii. A co-fondat BSides Bucharest deoarece crede cu tarie in faptul ca solutiile si ideile trebuie sa circule cat mai liber in comunitatea de cybersecurity. Sustinatoare a faptului ca pasiunea si determinarea iti pot cladi o cariera in domeniu, a acceptat cu entuziasm propunerea de a contribui la UNbreakable si a susține formarea expertilor cybersec de maine.

Ioan Iacob

Ioan si-a inceput cariera in cyber security in 2013 in cadrul Centrului Cyberint. A participat in investigatii de digital forensics si incident response, configurarea infrastructurilor critice si concentrandu-se pe latura de malware research & intelligence. In 2016, Ioan se alutura companiei Avira, iar in 2018 continua lupta impotriva atacurilor cibernetice alaturi de CrowdStrike. Aici isi prefectioneaza tehnicile de reverse engineering si dezvolta solutii technice noi pentru a combate malware-ul.

Lucian Nitescu

Lucian face parte din echipa BIT SENTINEL din 2017 ca expert în echipele de Penetration Testing și Incident Response. Este membru activ în echipa DefCamp, organizator al „DefCamp Capture The Flag”, organizator și trainer în cadrul Campionatului European de Securitate Cibernetică (ECSC) în perioada 2018 - 2020. Lucian este activ și în comunitatea de bug bounty și deține numeroase certificări precum: OSCP, eCPPT v2, eCCPT Gold.

Lucian a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru numeroase competiții, printre care ECSC, DefCamp CTF, UNbreakable samd.

Valentina Galea

Valentina este Ethical Hacker la Bit Sentinel. Are o expertiză vastă în mobile security și forensics și în prezent se dezvoltă în zona de threat hunting. A descoperit pasiunea pentru securitate cibernetică cu 5 ani în urmă și de atunci continuă să se dezvolte cât mai mult în acest domeniu.

În trecut, Valentina a propus exerciții pentru ECSC 2020, UNbreakable România 2020 și DefCamp Capture the Flag 2020.

Daniel Popovici

Daniel face parte din echipa Bit Sentinel din 2019. Este pasionat de securitate informatică de peste 4 ani și are experiență pe zona de security web application și cripto.

În trecut, Dani a propus exerciții pentru UNbreakable România 2020, DefCamp CTF 2020 si ECSC 2020, faza nationala și a fost implicat în IoT Village din cadrul DefCamp 2019.

Darius Moldovan

Pasionat de application security, Darius lucrează în prezent ca Penetration Tester la Bit Sentinel. În timpul liber, participă în cadrul “Synack Red Team” la programele private de bug bounty sau explorează provocări în zona de reverse engineering și exploit development.

În trecut, Darius a propus exerciții pentru UNbreakable România 2020 și DefCamp Capture the Flag 2020.

Andrei Avadanei

Andrei este CEO Bit Sentinel, una dintre cele mai importante companii de securitate cibernetică din România. El a fondat în 2011 DefCamp, cea mai cunoscută conferință de securitate & hacking din regiune și din Europa Centrală și de Est. Având peste 10 ani de experiență în domeniul securității informatice, Andrei a fost inclus în "New Europe 100", o listă construită de Google și Financial Times cu tineri promițători în Europa Centrală și de Est și în Forbes 30 sub 30. Este certificat OSCE, OSCP și CISA.

Andrei a fost antrenor al echipei naționale ce a câștigat Campionatul European de Securitate Cibernetică în 2019 și a propus exerciții pentru numeroase competiții, printre care ECSC, DefCamp CTF, UNbreakable samd.

Parteneri