UNbreakable România este un concurs național organizat pentru liceeni și studenți din țară ce se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau doresc să-și îmbunătațească cunoștințele din domeniu. La concursurile pilot organizate în 2020 au participat peste 500 de elevi și studenți din România reprezentând 16 universități și 62 licee din 39 de județe, ce validează necesitatea unor astfel de activități practice recurente.
Dacă încă mai ai nevoie de un motiv să participi la inițiativa UNbreakable România, alege din cele de mai jos:
#1: Cariera ta se dezvoltă și se concretizează pe măsură ce participi la competiții de securitate cibernetică și ai în vedere obținerea unor rezultate care te evidențiază ca un viitor expert în securitate
#2: Câștigă mai multă încredere în tine pentru că faci parte dintr-o comunitate puternică de unde ai în permanență lucruri de învățat.
#3: Descoperi idei noi care îți deschid oportunități la care nici nu te gândeai altfel.
#4: Vei avansa și vei cunoaște tendințe și trenduri de securitate cibernetică în timp ce te concentrezi asupra acțiunilor care dau cele mai mari rezultate.
#5: Atunci când nu știi de unde să începi sau te blochezi poți cere ajutorul mentorilor care te pot învăța bune practici.
Înregistrarea la concurs este gratuită și se face aici.
Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU.
Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools, Cegeka și DefCamp alături de partenerii instituționali care au încurajat participarea la eveniment și anume: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică si Informatică, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritima din Constanta si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR. Mai mult, s-au alăturat evenimentului si ISACA Romania Chapter, ANIS si ClujIT in calitate de parteneri media.