UNbreakable România – concursul național adresat elevilor de liceu și studenților devine anul acesta un program de educare în securitate cibernetică. Inițiativa este menită să descopere noi talente și să pregătească viitorii experți în domeniu, atât pentru piața locală, cât și pentru cea de nivel internațional.
În doar o luna de la deschiderea oficială a inscrierilor, UNbreakable România a reușit sa atraga peste 500 de tineri pasionați de securitate cibernetică din toata tara. Fie ca vorbim de elevi de liceu sau studenti, ne bucuram sa vedem ca sunt direct interesati sa inteleaga ce inseamna securitate cibernetica si mai mult ce trebuie sa invete pentru a urma o cariera in acest domeniu atat de mediatizat in ultima perioada.
Astfel, pe 1 Aprilie 2021 va debuta etapa de pregatire cu o sesiune speciala care ii va avea ca invitati pe Dan Cimpean, General Director, CERT-RO și pe Gratiela Magdalinoiu, Președinte, ISACA Romania Chapter, alături de Ioan Constantin, Cyber Security Expert Orange Romania si Monica Obogeanu, Startup Programs Manager Orange Romania, Andrei Avadanei, CEO Bit Sentinel si Florina Dumitrache, Project Manager CyberEDU.
Programul pentru webinarii din cadrul etapei de pregătire UNbreakable România se va transmite pe email către participanții înscriși la eveniment.
Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.
Conform studiului „Cybersecurity Workforce Study”, derulat în 2020 de ISC, la nivel global este estimată o nevoie de aproximativ 3,12 milioane de specialiști în securitate cibernetică, în timp ce în Europa această nevoie este de aproape 168.000 de specialisti. În acest context, UNbreakable România a fost creat pentru a încuraja dezvoltarea competențelor necesare pentru un viitor specialist în securitate cibernetică.
Programul aduce laolaltă elevi și studenți și îi pregătește să devină experții de mâine.
Evenimentul este susținut de către Pentest-Tools, Cegeka, Kaspersky Romania și DefCamp cu sprijinul partenerilor instituționali: Centrul Național de răspuns la incidente de securitate informatică – CERT-RO, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică si Informatică, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritima din Constanta, Universitatea din Petrosani, Universitatea Babeș-Bolyai si Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania – UPIR.
Principalii parteneri media sunt ISACA Romania Chapter, ANIS, ClujIT, Codette, Best Romania, IQool, Security Espresso si Edupedu.