UNbreakable România revine în 2022 cu o nouă ediție și cu extra beneficii!

Liceenii și studenții se pot înscrie acum la noua ediție a programului național de securitate cibernetică

În 2021, peste 1500 tineri din aproape toată țara s-au înscris în programul care îi ajută să facă primii pași către o carieră în securitate cibernetică. Din cei peste 850 de liceeni și studenți participanți la ediția de primăvară – vară, 30% s-au reîntors pentru sezonul de toamnă – iarnă 2021.

Din ce în ce mai mulți tineri văd securitatea cibernetică drept o opțiune foarte bună de carieră. La fel de mulți tineri văd în UNbreakable:

o șansă bună de a vedea cum arată industria de securitate cibernetică din România

un început bun pentru un începător, o provocare pentru cei avansați

mai mult fun decât stres” 

Astfel că UNbreakable revine și în acest an, adăugând noi beneficii pentru liceeni, studenți și profesorii coordonatori deopotrivă! Tinerii care frecventează o instituție de învățământ din România se pot înscrie gratuit pe site-ul oficial, începând cu 1 martie.

Înscrieri UNbreakable România 2022

Ce se întâmplă la UNbreakable România 2022? 

1. Timp de o lună (aprilie – mai), participanții trec printr-o perioadă de pregătire intensă în care se vor familiariza cu domeniul și cu metodologia concursului prin cursuri, webinarii, tutoriale video și exerciții. Astfel, tinerii

  • marchează primul pas către o carieră de expert în securitate cibernetică,
  • au contact direct cu specialiști din domeniu,
  • își dezvoltă cunoștințele tehnice rezolvând exerciții și laboratoare inspirate din cazuri reale aliniate la standarde internaționale.

2. După etapa de pregătire, urmează concursul individual (mai). Participanții vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a rezolva exerciții de securitate cibernetică din cele mai diverse.

3. Competiția pe echipe se va derula apoi între 20 – 22 mai, iar participanții își vor testa abilitățile de comunicare și muncă în echipă.

4. Mai mult decat atat, participanții se pot bucura de două noi mari beneficii marca UNbreakable România:

a) Resurse noi în zona de educație: tinerii vor putea accesa lista cursurilor academice, a programelor de master sau de doctorat în securitate cibernetică din România. Astfel,  pot vedea ce oportunități de studiu există pentru  aprofundarea cunoștințelor în domeniu. Această secțiune este în curs de actualizare.

b) Acces pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă și în afara perioadei competiționale, la toate resursele UNbreakable, prin UNR 24/7/365, dacă instituția de învățământ în care este înrolat/ă este înscrisă în program. Această secțiune este în curs de actualizare.

5. Programul UNbreakable România se încheie, ca și până acum, cu

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în colaborare cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU. În acest an se bucura de sprijinul Cegeka România si EY România.

Despre UNbreakable România

UNbreakable România este un program național organizat pentru liceenii și studenții din țară care se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele din domeniu. La concursurile pilot organizate în 2020 s-au înscris peste 500 de participanți (elevi și studenți) reprezentând 16 universități și 62 de licee din 39 de județe. La edițiile din 2021, numărul participanților a depășit 1.500, din 29 de universități și 101 licee acoperind aproape toate județele României. Pentru a consulta în detaliu rezultatele de la primul sezon din 2021, puteți accesa acest infografic, iar pentru detalii despre cel de-al doilea sezon din 2021, puteți accesa acest infografic