Astăzi dăm startul oficial al Bootcampului UNbreakable România!

UNbreakable România, concursul național adresat elevilor de liceu și studenților, a dat startul înscrierilor la un noul sezon de toamnă – iarnă pe 22 septembrie. Peste 400 de tineri pasionați de securitate cibernetică din toată țara au răspuns provocării și s-au înscris în program.

Astfel, 28 Octombrie 2021 marchează debutul oficial al etapei de pregătire, cu o sesiune specială de prezentări susținută de specialiști cunoscuți din industrie. Îi vom avea alături de noi pe:

  • Dan Cîmpean, Director Interimar al Directoratului Național de Securitate Cibernetică;
  • Anton Rog, Șeful Centrului Național Cyberint;
  • Ioan Constantin, Cyber Security Expert la Orange România;
  • Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel;
  • Florina Dumitrache, CEO CyberEDU.
Etapa de pregătire UNbreakable a început!

Etapa de pregătire UNbreakable a început!

Etapa de pregătire se va desfășura pe tot parcursul lunii noiembrie. Elevii și studenții înscriși sunt invitați să participe la cele peste 15 webinarii programate. Aici, mentorii vor aborda subiecte variate, precum tehnologii operaționale, tehnologii pentru anonimizarea datelor, securitatea cibernetică a infrastructurilor critice cu aplicabilitate în industria aerospațială și multe altele. Programul pentru webinarii și accesul la resursele teoretice din cadrul etapei de pregătire UNbreakable România va fi transmis doar celor înscriși la eveniment. 

Programul aduce laolaltă elevi și studenți pentru a identifica și a pregăti viitorii experți în domeniu. Cu alte cuvinte, UNbreakable România va acționa ca o rampă de lansare pentru tinerii care urmăresc o carieră în securitate cibernetică. De asemenea, îi va ajuta în procesul lor de învățare prin dezvoltarea tuturor competențelor tehnice necesare.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România. Ea se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

Evenimentul este susținut de către OMV Petrom și DefCamp, cu sprijinul partenerilor instituționali: Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Universitatea Titu Maiorescu din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnică din București, Academia de Studii Economice, Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea din Petroșani, Universitatea Babeș-Bolyai și Uniunea Profesorilor de Informatică din România – UPIR. 

Principalii parteneri media sunt ISACA Romania Chapter, ANIS, ClujIT, Codette, Best România, IQool, Security Espresso și Edupedu.